Чи заробляє ДТЕК на тарифах: в компанії відмовилися коментувати інформацію

Компанія ДТЕК відмовилася коментувати статтю «Уряд не може обмежити апетити ДТЕК у заробітку на підвищенні тарифів»

На порталі "Коментарі" вийшла стаття "Уряд не може обмежитиапетити ДТЕК у заробітку на підвищенні тарифів", в якій детально було розглянуто ситуацію із приводу заробітку групи компаній під час війни, в тому числі на тарифах.

Портал "Коментарі" звернувся до речника ДТЕК Олександра Шевельова із проханням прокоментувати статтю. Зокрема, журналістів цікавили питання про те, яким чином компанії вдалося збільшити свій прибуток за час повномасштабної війни в Україні?

Також портал "Коментарі" цікавила інформація про змову "Енергоатому" та ДТЕК, в якій їх запідозрила у травні 2023 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг. Тоді у Нацкомісії зауважили, що "Енергоатом" чомусь не міг продати на вільному ринку електроенергію, і врешті-решт продав її як "зайву" по 1 копійці за 1 МВт, яку ДТЕК одразу перепродав по 3000 гривень.

І насамкінець хотілося зрозуміти, наскільки є справедливим той факт, що українці через ріст тарифів, фактично, фінансують відновлення приватного бізнесу. Принаймні в Міненерго неодноразово заявляли про те, що тариф на електроенергію вимушені підняти, оскільки не вистачає коштів на те, щоб відновити втрачені ТЕС.

Проте, за словами речника ДТЕК, зі статтею він не ознайомлений, проте із її заголовку зробив висновок – все, що в ній говориться – "маячня".

Олександр Шевельов відмовився коментувати статтю, кілька разів уточнив про те, чи розмова іде "не під запис" та підкреслив, компанія готова надати коментарі порталу, але через офіційний журналістський запит.

Нагадаємо, портал "Коментарі" у статті "Уряд не може обмежити апетити ДТЕК у заробітку на підвищенні тарифів" розповідав, про те, як компанія заробляє під час війни.