Гроші тільки на оборону: що буде з державним бюджетом України

Денис Шмигаль розповів, куди витрачають 100% податків з державного бюджету

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про ситуації з військовими та невійськовими видатками в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію очільника Кабміну.

За його словами, 100% всіх податків з державного бюджету витрачається на покриття потреб безпеки й оборони. Для фінансування невійськових видатків Україна залучила майже 100 млрд доларів зовнішнього фінансування.

Розповів очільник уряду і про “економію” коштів та ймовірні надходження до бюджету. Так, реструктуризація зовнішнього боргу дозволила заощадити 11,4 млрд доларів за наступні 3 роки. Також Україна отримала політичне рішення про використання 50 млрд доларів заморожених активів РФ. Україна має на меті домогтися конфіскації на свою користь усіх 300 млрд доларів.

“Цьогоріч маємо пакет підтримки від США. Близько 4 млрд доларів уже отримали. Ще 4 млрд отримаємо після виконання відповідних кроків. Отримали кошти від МВФ і зараз триває місія щодо п’ятого перегляду програми розширеного фінансування. Навколо цього зосереджена програма країн G7 на суму 142 млрд доларів на 5 років”, - розповів Денис Шмигаль про зовнішнє фінансування.

Також нагадав про співпрацю з ЄС за програмою Ukraine Facility. “Це 50 млрд євро на 4 роки. Свої зобов’язання виконуємо вчасно й чітко”, - запевнив очільник Кабміну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про терміни індексації пенсій. Коли українські пенсіонери отримають збільшені пенсії, читайте за посиланням.