Кількість доларових мільйонерів збільшується по всьому світу

Азія і Східна Європа обганяють: бум мільйонерів на Тайвані, у Туреччині та Казахстані

У наступні п'ять років кількість мільйонерів збільшиться. На тлі стрімкого зростання кількості мільйонерів в Азії та Східній Європі Великобританія зіткнеться зі зменшенням свого "клубу мільйонерів" на 17%. Експерти пов'язують цей тренд з економічними та політичними змінами, у тому числі з наслідками Brexit та змінами у податковій політиці країни.

З 2023 по 2028 рік, за даними UBS, кількість дорослих людей, які володіють активами вартістю понад 1 мільйон доларів, зросте в 52 з 56 країн. Лідером стане Тайвань з очікуваним зростанням на 47%, завдяки бурхливій індустрії мікрочіпів і активної імміграції багатих іноземців.

За Тайвань слідують Туреччина (43%), Казахстан (37%), Індонезія (32%) та Японія (28%). У той час як у США та Китаї, де вже проживає найбільша кількість мільйонерів, показники зростання становитимуть 16% та 8% відповідно.


За словами Пола Донована, головного економіста UBS Global Wealth Management, ситуація у Великій Британії унікальна.

"Великобританія зараз посідає третє місце у світі за кількістю доларових мільйонерів, що суттєво перевищує її економічні показники", - зазначив він.

Донован пояснив, що зростання у Франції та Італії (16% і 9% відповідно) виглядає більш природним, тоді як у Великій Британії існують фактори, що сприяють відтоку капіталу. Він згадав запровадження санкцій проти Росії та пошук податкових притулків, таких як Дубай та Сінгапур, як основні причини для міграції багатих.

Окрім Великобританії, скорочення кількості мільйонерів очікується також у Нідерландах.