Стало відомо, коли українцям нараховуватимуть Нацкешбек на картки

Національний кешбек можна витратити на комунальні, спорт, ліки чи інше

За покупку товарів українських виробників українці почнуть отримувати 10% від вартості покупок, це до 3 000 грн щомісяця. На початку цього місяця розробники запустили публічний бета-тест Нацкешбеку. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, інформує портал "Коментарі".

Зазначається, що сервіс працює стабільно. 1,2 мільйона українців долучилися до програми, 638 000+ з них активували картки в Дії. Щодо виробників: до програми Нацкешбеку доєдналося 963 виробники та понад 171 тисяча товарів.

Федоров повідомив, що уже понад 2,9 мільйона гривень кешбеку нараховано українцям.

"Із боку користувача все має дуже простий вигляд: відкриваєте картку онлайн у банку — вибираєте картку Нацкешбек у Дії — кешбек щомісячно нараховується.

Але технічно це один із найскладніших сервісів через рекордну кількість обміну даними між різними електронними системами — банками, виробниками, ритейлами, інформаційними системами, податковою, застосунком та порталом Дія. Для кожного учасника процесу окремий алгоритм, щоб доєднатися до Нацкешбеку.

І головне — для витрат накопичених коштів налаштували антифрод-систему, щоб оплачувати можна було лише окремі категорії товарів і послуг: комуналка, ліки, спорт", – розповів міністр.

Виплати кешбеку розпочнуться з 20 жовтня за покупки у вересні. Детальна інструкція, як усе працює, у відео.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Шлюб онлайн — революційний сервіс, у якому лише за перші 24години українці забронювали дати шлюбів на 2 місяці вперед.