Українці отримають тисячу від Зеленського у грудні: на що можна витратити гроші

Гроші можна витратити на українські товари чи донати

З 1 грудня українці отримають тисячу гривень. Доручення виплатити гроші кожному українцю дав Кабінету Міністрів України Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію очільник країни.

“Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень”, - розповів Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

За його словами, кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Також можна оплатити квитки в “Укрзалізниці” чи купити українські лікарські засоби.

“Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони. Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей”, - зазначив Президент України.

Також у зверненні Зеленський розповів про підготовку до опалювального сезону. “Зараз на всіх рівнях нашої держави має тривати підготовка до найближчих місяців. Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, це робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади, готуються військові”, - зазначив він.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, якщо військовослужбовець отримав поранення — травму, контузію чи каліцтво, він має право отримати певні виплати. Дізнатися детальніше, які виплати передбачені військовим та як їх отримати, можна за посиланням.