ЗМІ: Безрукова та Ситник укладають збройні контракти на мільярди гривень з іноземними ФОПами та компаніями без ліцензій

Марина Безрукова та Артем Ситник оформили угоди на закупівлю зброї з маловідомими компаніями

На початку жовтня відбувалася медіаатака на компанію “Спецтехноекспорт”. Ймовірно, це сталося не випадково - так вважають журналісти “Фактів”. Зазначають, що сама “Агенція оборонних закупівель” уклала контракти на закупівлю зброї, до яких виникають питання, повідомляє портал “Коментарі”.

За інформацією авторів, під приводом початки роботи “напряму” з виробниками, директор Агенції Марина Безрукова разом із заступником Артемом Ситником укладають багатомільярдні угоди з маловідомими східноєвропейськими посередниками. На 2,5 мільярди гривень - з польським ФОПом Доброміром Римарчиком на румунські (не польські) міни - при тому, що сам ФОП, як пишуть "Факти, мав оборот близько 900 євро і не має активів. На 8 мільярдів гривень – зі словацькою компанією HEMI Plus на постачання десятків тисяч танкових та артилерійських снарядів. Це при тому, що підприємство має капітал у 6 тисяч євро, а адреса веде до якогось словацького села. На 2,8 мільярда гривень на постачання мін – з румунським підприємством SC Romanian Allied International Defence, яке має директора-українця та статутний капітал у 200 євро, але немає ліцензії на торгівлю військовими товарами – а отже не зможе отримати дозвіл Румунії на експорт мін до України.

Загалом оформлення Мариною Безруковою та Артемом Ситником угод на закупівлю зброї зі вказаними компаніями викликає чимало питань.

Журналісти вважають, що всі вищевказані контракти невипадкові – причинами їх укладання є, або корупційні інтереси, або "вдала робота" російських спецслужб, або ж злочинна недбалість, що призведе до чергового зриву постачань зброї на фронт.