Ощадбанк змінив ліміти для розрахунків за кордоном: що потрібно знати

Основні правила для валютних карток залишаються без змін

З 10 вересня Ощадбанк ввів нові обмеження для власників валютних карток, які здійснюють розрахунки за кордоном. Це пов'язано з останніми рішеннями Національного банку України, і стосується окремих категорій покупок та операцій. Про це повідомляє голова правління Ощадбанку Сергія Наумова.

Основні зміни стосуються наступного:

  • Ліміт на купівлю коштовностей: щомісячно дозволено витрачати не більше 100 000 грн в еквіваленті на дорогоцінні камені, метали, ювелірні вироби та колекційні марки.

  • Операції з нерухомістю: встановлений ліміт у 500 000 грн на місяць для розрахунків за послуги агентів з нерухомості, комісії за управління та інші витрати на проживання.

Водночас основні правила для валютних карток залишаються без змін:

  • Розрахунки в торгово-сервісних мережах за кордоном можна здійснювати без обмежень.

  • Зняття готівки: ліміт на зняття не перевищує 100 000 грн на день.

Щодо гривневих карток, встановлені такі правила:

  • Оплата в торговельних мережах можлива в межах 100 000 грн на місяць.

  • Зняття готівки обмежено до 12 500 грн на тиждень.

Нагадаємо, Національний банк України пропонує встановити ліміт на користування рахунком, який відповідає офіційному доходу, зазначеному в анкеті. Приміром, в анкеті вказаний дохід на рівні 20000 грн, тож якщо оборот за карткою зайде за цю суму, рахунок буде заблоковано. Також хочуть створити ліміти по всьому ринку, щоб не можна було користуватися окремими лімітами за різними банками.

Також “Коментарі” писали, що за покупку товарів українських виробників українці почнуть отримувати 10% від вартості покупок, це до 3 000 грн щомісяця. На початку цього місяця розробники запустили публічний бета-тест Нацкешбеку.