Головна Новини Фінанси 2024 НБУ хоче посилити контроль за коштами українців: скільки дозволять витрачати з карток
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ хоче посилити контроль за коштами українців: скільки дозволять витрачати з карток

Стало відомо, у якому випадку рахунок буде заблоковано: рекомендації Нацбанку

9 вересня 2024, 11:34 comments1780
Поділіться публікацією:

Національний банк України пропонує встановити ліміт на користування рахунком, який відповідає офіційному доходу, зазначеному в анкеті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного банку України. 

НБУ хоче посилити контроль за коштами українців: скільки дозволять витрачати з карток

Приміром, в анкеті вказаний дохід на рівні 20000 грн, тож якщо оборот за карткою зайде за цю суму, рахунок буде заблоковано. Також хочуть створити ліміти по всьому ринку, щоб не можна було користуватися окремими лімітами за різними банками.

За даними регулятора, такі зміни допоможуть вивести значні кошти “з тіні” та боротися з незаконними криптообмінниками.

“Ми радимо банкам домовитися на рівні асоціації, щоб головним орієнтиром для застосування лімітів був підтверджений рівень доходів клієнтів, зазначений в анкеті. І щоб ліміти були встановлені одночасно по всьому ринку задля уникнення зміни клієнтами одного банку на інший. Упродовж наступного місяця ми розпочнемо створювати реєстр скомпрометованих карток, далі – реєстр “неблагонадійних” торговців”, — наголосив заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

Нагадаємо, що з 1 жовтня будуть введені ліміти на р2р-перекази, встановлені НБУ. Голова Нацбанку Андрій Пишний зазначив, що фінальне рішення про обмеження в 150 000 грн на місяць є тимчасовим, до моменту, поки банки не посилять власні системи фінансового моніторингу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний банк України до 33-ї річниці Незалежності випустив модифіковані банкноти. Дизайн доповнили гаслом сучасної України: "Слава Україні! Героям слава!"

Чи потрібно обмінювати старі банкноти на нові, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини