Головна Статті Фінанси 2024 Огляд умов українських банків для бізнесу у 2024 році
commentss Cтатті Всі новини

Огляд умов українських банків для бізнесу у 2024 році

Банки України з найкращими умовами кредиту для бізнесу та де знайти найбільш вигідні пакети по розрахунково-касовому обслуговуванню.

27 березня 2024, 07:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Банківська сфера України хоча й переживає не найкращі часи, проте продовжує розвиватися, надаючи послуги як населенню, так і бізнесу. Станом на лютий 2024 року, послуги по розрахунково-касовому обслуговуванню надавали 42 українських банки.

Огляд умов українських банків для бізнесу у 2024 році

Умови українських банків для кредиту та послуг з РКО для бізнесу. Фото з відкритих джерел

Згідно з дослідженням інформаційного ресурсу prostobiz, середня вартість відкриття рахунку у банку становить 47,94 грн, щомісячне обслуговування — 342,71 грн, середній відсоток за зняття грошей з рахунку — 1,11% від суми платежу, середня плата за проведення платежу в межах банку — 15,91 грн, в інші банки (паперовий носій) — 119,88 грн, а через Клієнт-банк — 4,02 грн. Середня вартість закриття рахунку — 148,86 грн. 

Важливо враховувати, що умови і тарифи можуть змінюватися залежно від банку і рівня обслуговування, що надається кожною банківською установою. Тому підприємцям та фізичним особам рекомендується перевіряти індивідуальні пропозиції кожного банку, щоб знайти найбільш прийнятний варіант для своїх потреб.

Нижче представлені найбільш вигідні пакети по розрахунково-касовому обслуговуванню українських банків станом на лютий 2024 року.

Банки з найкращими умовами РКО для бізнесу

ПриватБанк "IT Expert"

ПриватБанк пропонує у своїй програмі "IT Expert" клієнтам зручні умови для розрахунково-касового обслуговування. Рахунок для бізнес-клієнтів банк відкриває безкоштовно. Вартість платежів становить 3 ₴, а обслуговування рахунку — 50 ₴ на місяць. Комісія за зняття готівки становить 1%, а за внесення готівки — 0,1% (мінімум 30 ₴). Банк також надає можливість віддаленого відкриття рахунку.

Райффайзен Банк "BenefIT"

Райффайзен Банк пропонує такі умови з розрахунково-касового обслуговування у програмі "BenefIT": відкриття рахунку – 0 ₴, обслуговування рахунку — 40 ₴, зняття готівки — 1%, внесення готівки — 0,2% (мін. 50 ₴). Клієнти можуть скористатися клієнт-банком для зручного управління фінансами. 

Сенс Банк "Lead"

Сенс Банк надає послуги з РКО з наступними тарифами: відкриття рахунку та платежі — 0 ₴, обслуговування — 50 ₴, зняття готівки — 1%, внесення готівки — 0,19% (мін. 48 ₴). Клієнти мають доступ до онлайн-банкінгу для зручного контролю за своїми фінансами. 

Банк Пумб "Coder"

Банк Пумб в пакеті "Coder" пропонує відкриття рахунку за 0 ₴ і додаткового рахунку також безкоштовно. Клієнтам доступне віддалене відкриття рахунку через додаток. Щомісячна плата за обслуговування становить 70 ₴, 1% комісії банк знімає за зняття готівки, а платіж коштує 3 ₴.

Таскомбанк

Таскомбанк пропонує послуги РКО по програмі "ТАС-Online" з безкоштовним обслуговуванням рахунку. Оплата за відкриття рахунку також відсутня, а комісія за зняття готівки — 0,75%. Переказ в інші банки через Клієнт-банк коштує 3 ₴ за 1 платіж. 

Ощадбанк

Ощадбанк з пакетом "Моя справа" пропонує такі умови з розрахунково-касового обслуговування: відкриття  рахунку – 0 ₴, обслуговування — 169 ₴, переказ — 2₴, зняття готівки — 1%. Клієнти можуть керувати своїми рахунками через мобільний додаток для максимального комфорту та зручності.

Укргазбанк

Укргазбанк пропонує послуги РКО по програмі "Розрахунковий" зі щомісячною платою в розмірі 200 грн. Оплата за відкриття рахунку становить 0 грн, а зняття готівки — 1%. Переказ в інші банки через Клієнт-банк коштує 2 грн за 1 платіж. 

Укрексімбанк

Укрексімбанк надає послуги  з розрахунково-касового обслуговування в пакеті "On-line" з безкоштовним відкриттям розрахункового рахунку, де плата за обслуговування складає 200 грн на місяць. За зняття готівки банком знімається комісія 1,5%. Переказ в інші банки через Клієнт-банк коштує 3 грн за 1 платіж. 

RwS bank

RwS bank пропонує послуги РКО по програмі "Стандарт" зі щомісячною платою за обслуговування — 200 ₴. Оплата за відкриття рахунку становить 100 грн, комісія за зняття готівки — 1%, переказ в інші банки — 10 грн за 1 платіж. Клієнти можуть скористатися інтернет-банкінгом для управління своїми фінансами

Не менш важливим фактором при виборі того чи іншого банку компанією, чи приватним підприємцем є умови кредитування.

У 2024 році банки пропонують різноманітні кредитні продукти для бізнесу. Серед основних характеристик кредитування можна виокремити такі загальні тенденції: 

  • - банки надають кредити з різними річними відсотковими ставками до 365%; 
  • - максимальні строки кредитування — до 72 місяців; 
  • - реальні річні відсоткові ставки коливаються у широкому діапазоні, починаючи від 37% до 267,28%; 
  • - умови отримання кредиту також різняться, включно з віковими обмеженнями, необхідністю надання додаткових документів та забезпечення. 

За словами голови правління Глобус Банку Сергія Мамедова, умови кредитування у 2024 році українськими банками напряму залежатимуть від розміру облікової ставки Нацбанку та ефективності державних кредитних програм: "Якщо НБУ продовжуватиме знижувати облікову ставку, то це зменшить автоматично і кредитне навантаження для позичальників", — зазначив банкір. 

Нижче представлені умови видачі кредитів 9 українських банків у лютому 2024 року, зокрема Приватбанку, ТАСкомбанку, Банку ПУМБ, Сенс банку, ПроКредит банку, Райффайзен банку, Індустріалбанку, Банку Кліринговий дім та Юнекс банку. Кожен банк пропонує різні умови, як-от річна ставка, максимальний термін кредитування та реальна річна процентна ставка. 

Банки з найкращими умовами надання кредитів для бізнесу

Приватбанк

Приватбанк пропонує кредити з річною ставкою від 18% і максимальним терміном кредитування протягом 30 місяців. Реальна річна процентна ставка становить 37%. 

ТАСкомбанк

ТАСкомбанк надає кредити з річною ставкою від 0,01%, максимальний термін надання кредитів складає 60 місяців. Реальний процент виплати по кредиту коливається в межах 42,48-267,28%. 

Банк ПУМБ

Банк ПУМБ пропонує кредити від 0,01% на рік і максимальним терміном кредитування протягом 36 місяців. Реальна річна процентна ставка в межах 52,86-57,29%. 

Сенс банк

У Сенс банку підприємцям можна взяти кредити з річною ставкою від 22% з максимальним терміном — 48 місяців. Реальний процент виплат за позикою складає 81,22-121,69%.

ПроКредит банк

ПроКредит банк пропонує кредити під 29% річних з максимальним терміном надання кредиту 12 місяців. Реальна річна процентна ставка коливається від  34,06 до 45,44%.

Райффайзен банк

Райффайзен банк готовий підприємцям надати позику з річною ставкою від 29,9% та максимальним терміном кредитування — 72 місяці. Реальний відсоток по виплаті кредиту  складає 34,9 — 72. 

Індустріалбанк

Індустріалбанк пропонує програму кредитування з річною ставкою під 30% та максимальним терміном — 30 місяців. Реальна річна відсоткова ставка становить 61,22%. 

Банк Кліринговий дім

Банк Кліринговий дім надає кредити від 65% річних, максимальним терміном кредитування протягом 18 місяців, з реальним відсотком по виплаті кредиту  — 87,92-87,96%. 

Юнекс банк

Юнекс банк надає кредити від 365% і максимальним терміном кредитування протягом 6 місяців. Реальна річна процентна ставка коливається в межах 3 573,84-4 479,53%. 

Наразі, макроекономічна ситуація в країні та широкий вибір фінансових інструментів роблять українські банки привабливими для бізнесу, що сприятиме його успішному розвитку у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини