Головна Новини Фінанси 2024 Чому в Україні низькі пенсії: колишній міністр соцполітики дав просте пояснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні низькі пенсії: колишній міністр соцполітики дав просте пояснення

Ексміністр Андрій Рева розповів про проблеми, які існують у пенсійному фонді та пояснив причину низьких пенсій в Україні.

24 червня 2024, 11:22 comments1568
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що однією з головних проблем низьких пенсій є існування тіньової економіки в Україні. За словами ексміністра, влада "абсолютно закрила очі" на боротьбу проти тіньової економіки, яка могла б підвищити пенсії в Україні.

Чому в Україні низькі пенсії: колишній міністр соцполітики дав просте пояснення

Чому в Україні низькі пенсії. Фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Еспресо" Андрій Рева розкритикував позицію влади, яка пояснює причини низьких пенсій демографічною ситуацією в країні. За його словами влада не зважає на тіньову економіку, яка могла б виправити ситуацію.

"Коли говорять про співвідношення працюючих і пенсіонерів, то чомусь забувають, що в Україн до війни було 22 млн людей працездатного віку, а пенсійні внески платили 13 млн. Покажіть хоч одну країну у світі, де 9 млн людей знаходяться в тіні. Влада не робить жодних дій щодо виведення з тіні цих працівників", — сказав колишній міністр соціальної політики.

Ексміністр вказує, що існує проблема не лише в тому, скільки людей сплачує податки для пенсій, але й які вони роблять внески.

"Половина людей платить їх з мінімальної заробітної плати. Айтівець, наприклад, сьогодні платить у пенсійний фонд з мінімальної зарплати, при цьому отримуючи 80-100 тис. грн на місяць. Тому потрібно боротися з тіньовою економікою і підвищувати заробітні плати. Влада абсолютно закрила очі на тіньову економіку", — наголосив Рева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні змінять правила виходу на пенсію.

Також "Коментарі" писали про те, що військовий заявив про несправедливу пенсію для цивільних та тих, хто був на війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини