Головна Новини Фінанси 2024 Чому важливо збільшити військовий збір: пояснення від Міністра фінансів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому важливо збільшити військовий збір: пояснення від Міністра фінансів

Сергій Марченко закликає Раду підтримати підвищення військового збору

22 липня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про необхідність підвищення військового збору для забезпечення додаткового фінансування Збройних Сил України (ЗСУ). За його словами, це рішення життєво важливе для перемоги у війні.

Чому важливо збільшити військовий збір: пояснення від Міністра фінансів

Україна шукає нові фінансові ресурси для оборони

Марченко наголосив, що фінансування військових потреб складає колосальні 500 мільярдів гривень. Основним джерелом стануть внутрішні запозичення, але цього замало. Тому уряд пропонує кілька шляхів вирішення проблеми:

  • Перевиконання доходів держбюджету: за перше півріччя 2024 року вдалося зібрати на 75,8 мільярда гривень більше, ніж планувалося.

  • Скорочення видатків: уряд має намір скоротити витрати на 65,7 мільярда гривень.

  • Підвищення акцизу на пальне: це принесе додаткові 16,9 мільярда гривень.

  • Підвищення ставок військового збору: очікується, що це забезпечить ще 121,8 мільярда гривень.

Марченко нагадав, що під час Першої світової війни Великобританія значно збільшила податкові надходження, піднявши ставку податку на прибуток із 6% до 30%. Це дозволило країні забезпечити фінансування військових витрат і зрештою здобути перемогу.

Міністр фінансів закликав Верховну Раду підтримати законопроект щодо підвищення військового збору. Він наголосив, що складні рішення необхідні для перемоги у війні, і Україна готова йти на ці жертви.

“У колишнього голови ФБР Джона Гувера була улюблена фраза: When the going gets tough, the tough get going. Що означає, що, зіткнувшись із труднощами, сильні люди не здаються, а навпаки – виявляють рішучість, щоб подолати перешкоди. І це моє звернення до народних депутатів. Я розраховую на вашу підтримку та рішучість. Окреслена ініціатива має пройти повну процедуру: її буде розглянуто у комітетах, у двох читаннях у Верховній Раді”, — написав Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини