Головна Новини Фінанси 2024 Ціни на овочі та фрукти в Україні: капуста дорожчає, лохина та лимон дешевшають
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на овочі та фрукти в Україні: капуста дорожчає, лохина та лимон дешевшають

Ціни на українські груші вже на 32% нижчі, ніж торік, втім за деякі фрукти та овочі слід буде заплатити більше

17 вересня 2024, 11:53
Поділіться публікацією:

Ціни на харчові продукти в Україні продовжують зростати. Овочі та фрукти не стали винятком. Як змінилися вартість популярних продуктів на ринках і в магазинах – розбирались “Коментарі” посилаючись на дані торгової групи EastFruit Trade Platform.

Ціни на овочі та фрукти в Україні: капуста дорожчає, лохина та лимон дешевшають

Овочевий відділ в універсамі. Фото з відкритих джерел

В Україні значно зросли ціни на білокачанну капусту. Також за тиждень подорожчали морква та буряк. Водночас через збільшення пропозиції ріпчастої цибулі продавці змушені були знижувати її ціну. Після попереднього зростання вартості картоплі, цього тижня ціни на неї знову почали знижуватися. Підвищений попит на огірки на тлі скорочення їх пропозиції призвів до зростання цін. Також відзначається позитивна динаміка цін на томати та солодкий перець. 

Розширився ціновий діапазон для продажу цвітної капусти та броколі. Пекінська капуста подешевшала, а ось кабачки та баклажани, навпаки, стали дорожчими. Почалося зниження цін на гострий перець. У сегменті зелені зросли ціни на зелену цибулю та кріп, водночас рукола і салат стали дешевшими.

Сезонне збільшення пропозиції груш із місцевих господарств спричинило зниження їх вартості, а ціни на українські груші вже на 32% нижчі, ніж торік. Також відзначається зростання цін на нектарини, тоді як лохина та лимони подешевшали. Ціни на інші продукти залишилися стабільними.

Ціни на овочі та фрукти в Україні: капуста дорожчає, лохина та лимон дешевшають - фото 2

Нагадаємо, на ринку пального спостерігається зростання цін на деякі види пального. Зміни вартості бензину, газу та дизельного пального зафіксовані на деяких автозаправних станціях. За даними "Коментарі", з посиланням на інформацію з сайту auto.ria, ми пропонуємо переглянути актуальні ціни на пальне в Україні станом на 17 вересня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини