Головна Новини Фінанси 2024 Держфінансування для трьох індустріальних парків: куди вкладуть мільйони
commentss НОВИНИ Всі новини

Держфінансування для трьох індустріальних парків: куди вкладуть мільйони

Два індустріальні парки знаходяться у Київській області, а третій у Вінницькій

сьогодні, 16:40
Поділіться публікацією:

Три індустріальні парки в Україні отримають значну державну підтримку в рамках програми "Зроблено в Україні". Загалом виділено 171,4 млн грн з державного бюджету для будівництва та модернізації інфраструктури, що сприятиме залученню інвесторів та розвитку регіональної промисловості. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Держфінансування для трьох індустріальних парків: куди вкладуть мільйони

Індустріальний парк . Фото з відкритих джерел

Програма передбачає інвестування в розвиток парків "Біла Церква 2" та "Місто скла" у Київській області та "ВінІндастрі" у Вінниці. Ці кошти будуть спрямовані на поліпшення інфраструктури, зокрема, будівництво електричних та водопровідних мереж, а також доріг та ліній електропередач.

Наприклад, "Біла Церква 2" на Київщині завдяки програмі від держави зможе побудувати мережі водопостачання, водовідведення та електричні мережі. Парк "ВінІндастрі" планує поліпшити інфраструктуру. Цьогоріч на підтримку індустріальних парків ми заклали 1 млрд грн. Наразі вже підписані накази на виділення понад 885,1 млн грн для 11 індустріальних парків, — зазначила Перша віцепрем'єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Деталі проєктів

  • Індустріальний парк "Біла Церква 2" отримає 66,1 млн грн для будівництва інфраструктурних об’єктів. Це дозволить залучити нових інвесторів і розширити виробничі потужності регіону.

  • Парк "ВінІндастрі" виділено 79 млн грн для облаштування доріг та ліній електропередач, що значно покращить логістику і стабільне енергопостачання.

  • Парк "Місто скла" отримає 26,3 млн грн для будівництва електромереж, що стимулюватиме залучення нових компаній.

Програма фінансування індустріальних парків

Програма "Зроблено в Україні" підтримує індустріальні парки через надання до 150 млн грн на інфраструктурні проєкти, покриваючи до 50% їх вартості, а для деокупованих територій — до 80%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини