Головна Новини Фінанси 2024 Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні

Актуальний курс валют станом на 13 вересня

13 вересня 2024, 10:41
Поділіться публікацією:

Коливання курсу валют – одна з найважливіших тем для українців, оскільки він впливає на економіку країни, ціни на товари та послуги, а також на купівельну спроможність населення. В умовах глобальної нестабільності та економічних викликів курс гривні до основних світових валют є важливим індикатором фінансового стану держави. “Коментарі” посилаючись на сайт minfin дізнались актуальний курс валют в банках станом на сьогодні. 

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні

Курс валют. Фото з відкритих джерел

Середній курс валют в банках

У банках середній курс долара США за останню добу зріс. Від так при покупці за цю валюту слід буде заплатити 41,00 та 41,55 при продажу. В той час як Національний банк України встановив офіційний курс на рівні 41,2743.

Щодо євро, його середній курс становить 45,30 при покупці та 45,95 при продажу. Важливо відзначити, що Національний банк України встановив офіційний курс для євро на рівні 45,4595.

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 2

Динаміка середнього курсу валют в банках

Зміни в ціні за долар

Порівнюючи курс долара США при продажі 6 вересня та сьогодні, він зріс на 15 копійок, й становить 41,55 гривні за долар. Купівля цієї валюти також збільшилась в ціні. Ще минулої п’ятниці за один долар слід було заплатити 41 гривню, а сьогодні 41,1. Офіційний курс змінився на 0,185 гривні за долар. 

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 3

Зміни в ціні за євро

Що стосується євро, то в продажі ця валюта за тиждень впала в ціні з 46 гривень до 45,95 грн за євро. Курс на купівлю євро з 6 вересня впав на 15 копійок. Тим часом курс в НБУ змінився з 45,588  до 45,46.

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 4

Курс валют в банках 

Скільки коштує долар в банках

В топі серед лідерів за найдорожчим курсом на купівлю долара серед банків які промоніторив Мінфін є: Банк Львів, Правекс Банк та Полтава Банк. Там при покупці валюти в касі слід буде заплатити від 41,30 до 41,35 гривні за долар. Що стосується продажу валюти, то найвищий курс в Метабанку, ПУМБі, Альянс Банку та Індустріалбанку.

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 5
Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 6

Скільки коштує євро в банках

Тим часом найвищий курс на покупку євро наразі діє в Банк Львів, Правекс Банку та Полтава-Банку.. Купівля євро там від 45,70 до 45,80 грн. Найнижчий курс на купівлю та продаж в Приватбанку становить – 44,90 гривні за євро, а на продаж найменша пропозиція в Укргазбанку – там курс 45,85.

Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 7
Долар зростає, євро падав в ціні: курс валют в Україні - фото 8



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини