Головна Новини Фінанси 2024 Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ

Поки ситуація в енергетичній сфері України погіршується з кожним днем, компанія АТ "ДТЕК Одеські електромережі" намагається вивести за кордон мільйони гривень, повідомляє Апостроф

18 квітня 2024, 19:11
Поділіться публікацією:

Компанія АТ "ДТЕК Одеські електромережі" знову намагається вивести за кордон чималу частину коштів, які б могла направити на відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала від обстрілів.

Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ

Блекаут в Україні

Як йдеться у звітах компанії, на зборах акціонерам компанії пропонувалося проголосувати за передачу мільйонних сум зареєстрованої в Нідерландах компанії DTEK GROUP BV та іншим юридичним особам, у яких вона має корпоративні права.

Так, одним із рішень одеський ДТЕК планує викупити у "голландців" облігації на 15 млн доларів. Ще стільки ж DTEK GROUP BV та її "дочкам" передадуть як безвідсоткову фінансову допомогу. Також АТ "ДТЕК Одеські електромережі" збирається викупити у DTEK GROUP BV електроенергію на 5 млрд 856 млн грн (понад 150 млн доларів). Зазначена причина – необхідність компенсації технологічних втрат електричної енергії на її розподіл.

Крім того, 50 млн доларів тимчасово доступних коштів, акціонерам "одеських електромереж" пропонують розмістити на депозитних рахунках в АТ "Перший український міжнародний банк" (належить Рінату Ахметову).

Тим часом ситуація з енергетичною інфраструктурою в Україні стає дедалі критичнішою, у зв'язку з тим, що по ній завдають ударів росіяни. Кошти, які монополіст планує вивести за кордон, могли б стати в нагоді всередині країни, як на усунення наслідків обстрілів, так і на модернізацію мереж.

Як відомо, у тариф ДТЕК закладено складову на заміну застарілих "радянських" ліній. Проте замість того, щоб комплексно оновлювати мережі, одеський монополіст "латає" їх у місцях локальних урвищ, а частина коштів із сплачених населенням тарифів може опинитися за кордоном. Дистанційне голосування акціонерів щодо запропонованих угод закінчується 18 квітня. Держава, яка має 25% акцій компанії, стабільно голосує проти таких рішень.



Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ  - фото 2


Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ  - фото 3


Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ  - фото 4


Енергетичний монополіст намагається вивести за кордон мільйони, доки ворог б’є по інфраструктурі – документ  - фото 5

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр енергетики Герман Галущенко рекомендував українцям готуватися до різних сценаріїв, в тому числі тотальних блекаутів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини