Головна Новини Фінанси 2024 Хто створив біткоїн: у документальному фільмі HBO назвали ім'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто створив біткоїн: у документальному фільмі HBO назвали ім'я

Режисер документального фільму Каллен Хобак заявив, що знає ім'я творця біткоїна.

сьогодні, 17:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У новому документальному фільмі HBO висунуто припущення, що творцем біткоїна може бути канадський розробник програмного забезпечення Пітер Тодд. Режисер-документаліст Каллен Хобак, використовуючи поєднання нових і старих підказок, припускає, що саме Тодд ховається за псевдонімом Сатоші Накамото — легендарного творця біткоїна.

Хто створив біткоїн: у документальному фільмі HBO назвали ім'я

Пітер Тодд наприкінці документального фільму "Money Electric". Фото: HBO

У документальному фільмі під назвою "Money Electric: The Bitcoin Mystery" з’являються люди, які є  ключовими фігурами, що пов'язані з історією біткоїна. Серед них, зокрема Адам Бек, інвестор Роджер Вер, маркетолог Самсон Моу та Пітер Тодд. Кожного з них пов’язували з особистістю Сатоші Накамото.

В одній зі сцен Хобак прямо запитує Пітера Тодда: "Ви Сатоші Накамото?". 

"Так, я Сатоші Накамото", — відповів Тодд.

Однак, це зізнання викликає сумніви. Тодд у фільмі швидко починає посміхатись і називає припущення "смішним". Крім того, у електронному листі, надісланому CoinDesk перед прем’єрою документального фільму HBO, Пітер Тодд нібито заперечував, що він є творцем біткоїна.

Пітер Тодд — 39-річний канадський розробник, якому приписують багато інновацій у першій і найбільшій у світі криптовалюті — біткоїн. Тодд працював головним науковим співробітником Mastercoin – цифрової валюти та протоколу зв’язку, побудованого на блокчейні біткоїн. Потім він обійняв посаду головного наукового співробітника Dark Wallet, біткоїн-гаманця з відкритим кодом. У 2016 році Тодд створив криптографічні ключі для захисту гаманців і протокол блокчейну для Zcash — криптовалюти, заснованої на кодовій базі біткоїна.

Сатоші Накамото — це псевдонім, під яким було опубліковано документ, що описував принцип першої у світі криптовалюти. Накамото був активним учасником ранньої фази розвитку біткоїна, але зник у 2011 році. На рахунку Сатоші Накамото знаходяться біткоїни на суму у 69 мільярдів доларів, що робить його 20 найбагатшою людиною у світі.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто міг би бути Сатоші Накамото.

Також "Коментарі" писали, що у США пропонують сплачувати податки криптовалютою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини