Головна Новини Фінанси 2024 Нацбанк ліквідовує Полікомбанк: чого очікувати його клієнтам
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк ліквідовує Полікомбанк: чого очікувати його клієнтам

Основними постраждалими чернігівського Полікомбанку стануть його вкладники та бюджетники.

6 вересня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Очолюваний Миколою Тарасовцем чернігівський Полікомбанк зайняв 56 з 63 позицій в рейтингу Національного банку України і незабаром буде ліквідований. Як інформує "УНІАН", фінансова установа припинить існування через вивід капіталу з банку і зникнення основних застав, а  її основними постраждалими стануть вкладники та бюджетники.

Нацбанк ліквідовує Полікомбанк: чого очікувати його клієнтам

Нацбанк ліквідовує Полікомбанк. Фото з відкритих джерел

Полікомбанк створили у 1990 році для обслуговування бізнесу родини Тарасовців, а саме будкомпанії "Основа-буд-7", що належить синові Миколи Тарасовця, Юрію.

Після створення банку Микола Тарасовець налагодив тісні стосунки з місцевою владою, аби скуповувати найкращі земельні ділянки Чернігова і будувати на них первинне житло. Тарасовець-старший також очолював Комісію з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності Чернігівської облради і був депутатом.

"ОСНОВА-БУД-7" Юрія Тарасовця є основним позичальником Полікомбанку. Користуючись родинними привілеями, компанія зводила чимало об’єктів. Зокрема, елітний 16-поверховий будинок по вулиці Київській, 7.

"Компанія отримала від покупців гроші – були продані усі квартири, хоча будинок ще знаходився на стадії зведення. Однак і досі у цьому будинку нема електрики, бо її просто не провели. Крім того, елітний будинок не має опалення і газу, оскільки Тарасовці так і не збудували обіцяну автономну систему. Так само тут не буде і підземного паркінгу", – йдеться у матеріалі.

Тепер мешканці зазначеного будинку змушені просити владу дофінансувати підведення електрики.

На іншому об’єкті компанії – мікрорайоні "Масани" на вул. Незалежності – "Основа-буд-7 вимагала доплату з покупців у розмірі від 200 тис. грн за вже придбане і здане в експлуатацію житло.

На третьому об’єкті, у ЖК "Олександрівському", Тарасовці продали усі квартири, хоча будинків немає. Ті, що були частково зведені, потрапили під обстріл РФ. Тарасовці знов просили покупців про доплати.

"Є вимога Нацбанку провести докапіталізацію та забезпечити кредити ліквідними заставами. Але грошей на докапіталізацію Тарасовці не мають і, крім того, застави – об’єкти "ОСНОВА-БУД-7" не є ліквідними, оскільки переважна більшість з них – недобудови", – пишуть журналісти.

У разі ліквідації Полікомбанку бюджетники і прості вкладники банку стануть першими постраждалими. Адже виплати з Фонду гарантування вкладів компенсуються лише частково, і на них можна чекати роками, – поки не закінчиться ліквідаційна процедура.

Раніше ЗМІ писали, що у Чернігові депутат-забудовник Тарасовець ошукав людей на 20 мільйонів доларів і може втекти за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини