Головна Новини Фінанси 2024 Названа сума, потрібна на відновлення енергетики. Чи має Україна такі гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа сума, потрібна на відновлення енергетики. Чи має Україна такі гроші

Україні потрібно 5 млрд доларів у найближчу роки, щоб відновити всі втрати в енергетиці, які спричинила країна-терорист Росія, відзначив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко

12 квітня 2024, 15:21
Поділіться публікацією:

У липні-серпні можна очікувати жорстких обмежень для споживачів внаслідок останніх атак на енергетику.

Названа сума, потрібна на відновлення енергетики. Чи має Україна такі гроші

Удар по ТЕС

За оцінками Центру досліджень енергетики, до опалювального сезону ми маємо повернути 2 ГВт потужностей, з яких у кращому випадку 300-500 МВт генерації до літнього піку споживання (липень-серпень).  Про це розповів Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики.

За його інформацією, загальна втрата генеруючих потужностей через ракетні атаки в Україні на кінець березня склала 23%, а з урахуванням атак у квітні може сягнути 35-40%.

Щоб покрити 98% добового споживання до опалювального сезону, слід не тільки імпортувати електроенергію по максимуму, але й відновити 2 гігавати потужностей теплової генерації.

"На жаль, можна зараз вже констатувати, що ще приблизно 1,5 ГВт повернуться до нас не раніше, ніж через півтора-два роки",
– каже Олександр Харченко.

Станом на 31 березня 2024 енергосистема України могла забезпечувати, наприклад, 75% від прогнозованого добового максимального споживання протягом опалювального сезону 2024/25 – без урахування імпорту електроенергії. Окрім того, 87% від прогнозованого добового максимального споживання протягом опалювального сезону 2024/25 – за умови максимального імпорту.

"Це цифри, які в нас виходили до останньої атаки 11 квітня. Тобто, фактично, можна відрізати по 10-12% від кожного з цих показників",
— підкреслив Харченко.

Для відновлення потужностей об'єднаної енергосистеми Україні потрібно близько 5 млрд доларів на найближчі три-п’ять років.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що країна-терорист Росія знищила ракетним ударом найбільшу в Україні Трипільську ТЕС. При цьому, як відзначили експерти, ні президент США Джо Байден, ні представники його адміністрації не засудили цей акт тероризму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лидия

12 квітня 2024, 16:47

Ни в коем случае ни одной копейки нельзя давать Наему и его клике та восстановление разрушенной энергетики! Пусть перед судом ответит, куда пошли миллиарды на восстановление и наконец-то понесет ответственность за все свои безобразия


Новини