Головна Новини Фінанси 2024 Оренду державних земель продаватимуть на аукціонах: де найбільше землі виставили на торги
commentss НОВИНИ Всі новини

Оренду державних земель продаватимуть на аукціонах: де найбільше землі виставили на торги

В Україні проведуть аукціони з оренди землі

сьогодні, 11:38
Поділіться публікацією:

В Україні з 1 жовтня проводитимуть онлайн-аукціони з оренди земель державної власності. Торги організовують в межах проєкту "Земельний банк". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Кабінету Міністрів України. 

Оренду державних земель продаватимуть на аукціонах: де найбільше землі виставили на торги

Ілюстративне фото

“Цей проєкт створює рівні умови для всіх учасників ринку, де кожен має можливість взяти участь в онлайн-аукціонах на справедливих умовах. Його мета – забезпечити нові можливості для розвитку сільського господарства”, — повідомили в уряді. 

Кількість аукціонів з оренди державних земель постійно зростає. Наразі на торги виставлені 65 пропозицій з 9 областей України. Найбільша кількість земельних ділянок зосереджена у Вінницькій, Запорізькій та Черкаській областях.

Фермери та агрокомпанії можуть обрати землі з понад 4000 га. “На аукціонах представлені земельні ділянки від невеликих господарств у 2 га до значних масивів у 262 га. Стартова ціна оренди – від 9 тис. грн до 1,14 млн грн”, — повідомили в Кабміні. 

Оренду землі отримує учасник, який запропонує найвищу ціну в ході онлайн-аукціону.

Ознайомитися з лотами можна в електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" або на вебсайті "Земельного банку" в розділі "Мапа".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Закарпатській області викрили шахрайську схему з привласненням земельних ділянок. Зловмисники на основі підроблених документів заволоділи землею на полонині Драгобрат.

Організував незаконну оборудку відчуження двох земельних ділянок мешканець Кривого Рогу. Ринкова вартість привласнених земель становить 8,5 млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини