Головна Новини Фінанси 2024 Податкова має інформацію про доходи українців на OnlyFans – нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Податкова має інформацію про доходи українців на OnlyFans – нардеп

Нардеп запевняє, що з таких доходів необхідно сплачувати податки

11 вересня 2024, 17:09
Поділіться публікацією:

Державна податкова служба отримала дані про доходи українців на платформі OnlyFans, яку часто використовують для створення еротичного контенту. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу" ) у Telegram, інформує портал "Коментарі".

Податкова має інформацію про доходи українців на OnlyFans – нардеп

Він зазначив, що з таких іноземних доходів потрібно сплачувати податки, а порушникам загрожує штраф.

"Податковою одержано інформацію щодо громадян України — творців платного контенту на "OnlyFans". Сфера створення платного контенту на інтернет-платформі "OnlyFans" громадянами України стрімко зростає. Кількість аккаунтів збільшується в середньому втричі щороку", – написав Гетманцев.

За його словами, отримана податківцями інформація свідчить, що деякі користувачі платформи отримують за створений контент значні кошти.

"Наприклад, громадянкою "С" одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі "OnlyFans" за декілька років понад $4 млн. Також, громадянкою "К" від зазначеної діяльності одержано понад $3 млн, а громадянкою "Б" – близько $1,8 млн. Як вам суми?", – зауважив Гетманцев.

Він нагадав, що такі іноземні доходи потрібно задекларувати в Україні у передбачений законодавством строк, сплативши з них податки.

"Позитивно ставлячись до будь-якого заробітку грошей, не повʼязаного з насильством, наполегливо рекомендую таким громадянам все ж таки виконати податковий обовʼязок – задекларувати доходи та сплатити податки", – зазначив Гетманцев.

В іншому випадку Державна податкова служба може самостійно донарахувати податки та оштрафувати платника.

"Неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%., а також 25 відс. штрафних санкцій. Не кажучи вже про неприємність спілкування з БЕБ", – додав депутат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Верховній Раді пропонують скасувати золоті та срібні медалі у школах



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини