Головна Новини Фінанси 2024 Радикальне збільшення податків: на скільки зменшиться зарплата кожного українця
commentss НОВИНИ Всі новини

Радикальне збільшення податків: на скільки зменшиться зарплата кожного українця

Після збільшення військового збору кожен українець, окрім військових, буде отримувати меншу зарплату

сьогодні, 15:55
Поділіться публікацією:

Народний депутат Олексій Гончаренко прокоментував ухвалений сьогодні законопроект про радикальне збільшення податків під час війни.

Радикальне збільшення податків: на скільки зменшиться зарплата кожного українця

Немає грошей

За його словами, це підвищення стосується не корпорацій чи найбагатших, а всіх українців. Нардеп підкреслив, що військовий збір збільшено з 1,5% до 5%. Цей податок, за словами політика, платитиме кожен працюючий українець — лікарі, вчителі, журналісти, енергетики, всі.

Депутат також звернув увагу на те, що законопроект був ухвалений "заднім числом".

"Вони ще це зробили заднім числом – з 1 жовтня, що взагалі є абсурдом. Закон ще навіть не підписаний президентом, а вони хочуть робити це з 1 жовтня. Таким чином зарплата кожного українця зменшиться на оцю різницю – був військовий збір 1,5%, стає 5%, — мінус 3,5%", — зазначив нардеп.

Серед позитивних моментів голосування Гончаренко відзначив відхилення правки про підвищення військового збору для військовослужбовців.

"Вони хотіли навіть військовим підвищити військовий збір. Тобто, прикриваючись армією, грабувати саму армію. Повний абсурд. Оце вдалося зупинити. Це, в принципі, єдиний позитив, який є", — резюмував нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Раді вцілому прийняла законопроект про зміни до Податкового кодексу щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану під номером 11416-д. Саме цим законопроектом піднімається військовий збір для ФОП і інших категорій населення до 5%. У ВР назвали це драконівським збільшенням податків для українців. При цьому в законопроекті не враховані пропозиції щодо підняття податків на гральний бізнес, там залишається кешбек, там немає податків на алкоголь і тютюн. Зате — збільшення навантаження на ФОП , малий бізнес і простих українців, відзначили у ВР і додали, що за збільшення податків голосували "слуги" та ОПЗЖ.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини