Головна Новини Фінанси 2024 Рекордні ціни на автомобілі: які авто купили для держохорони
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордні ціни на автомобілі: які авто купили для держохорони

Один автомобіль коштуватиме близько 96 тис. доларів

сьогодні, 09:05
Поділіться публікацією:

Управління державної охорони України провело тендер на придбання автомобілів спеціалізованого призначення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на відповідний тендер, розміщений на платформі Prozorro. 

Рекордні ціни на автомобілі: які авто купили для держохорони

Ілюстративне фото

Відповідно до тендерної документації, було замовлено 4 автомобілі спеціалізованого призначення. Строк виконання замовлення встановлено до 25 грудня 2024 року.

Замовник також вказав вимоги за призначенням:

  • Автомобіль спеціалізованого призначення має забезпечувати можливість одночасного перевезення особового складу зі штатним озброєнням і засобами індивідуального захисту у кількості 4 осіб без урахування водія.

  • Повна маса автомобіля спеціалізованого призначення не має перевищувати передбачену технічною документацією на базовий автомобіль.

Загальні конструктивні вимоги:

  • Автомобіль спеціалізованого призначення має бути виготовлений на базі сертифікованого легкового автомобіля, що має сучасні технічні характеристики, який повинен відповідати вимогам безпеки на автомобіль.

  • Надійність автомобіля спеціалізованого призначення не повинна бути нижчою за надійність базового автомобіля.

Вимоги до салону автомобіля спеціалізованого призначення:

  • Планування салону автомобіля спеціалізованого призначення повинно передбачити комфортне розміщення та перевезення особового складу зі штатним озброєнням і засобами індивідуального захисту у кількості 4 осіб без урахування водія. 

Електронні торги відбулися 3 вересня. На аукціон прийшла одна компанія, яка і отримала замовлення. Управління держохорони підписало договір з ТОВ "ВІДІ АВТОСТРАДА" #31607392, вартість угоди — 15 726 768,00 грн з ПДВ. 

Так, один автомобіль коштуватиме 3 931 692 грн, або близько 96 тис. доларів. 

Як стало відомо порталу “Коментарі”, це рекордна ціна за будь-який легковий автомобіль у закупівлях в системі  Prozorro цього року. Раніше рекорд також належав Управлінню держохорони — у серпні замовили 3 позашляховики Лексус по 3,27 млн грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини