Головна Новини Фінанси 2024 Російські мільярдери встановили новий рекорд, попри війну і санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські мільярдери встановили новий рекорд, попри війну і санкції

У Росії зафіксована рекордна кількість доларових мільярдерів

2 квітня 2024, 23:19
Поділіться публікацією:

Кількість доларових мільярдерів у Росії зросла до 125 осіб. Це найвищий показник за всю історію списку найбагатших бізнесменів світу. Минулого року до цього списку потрапили 110 росіян.

Російські мільярдери встановили новий рекорд, попри війну і санкції

У РФ зросла кількість мільярдерів. Фото з відкритих джерел

Видання Forbes повідомляє, що сукупні статки російських учасників світового рейтингу багатіїв збільшилися на 14% та сягають наразі $576,8 млрд. Це нижче за рекордний 2021 рік, коли сумарний капітал 123 російських мільярдерів дорівнював $606,2 млрд.

Видання пише, що цього року 64 бізнесмени з громадянством РФ примножили свої статки, у 24 бізнесменів статки зменшилися, а 19 росіян потрапили до рейтингу вперше.

Як повідомляє Forbes, лідер списку серед росіян — засновник "Лукойлу" Вагіт Алекперов. Бізнесмен заробив за рік $8,1 млрд, незважаючи на те, що залишив посаду президента компанії у квітні 2022 року після введення персональних санкцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з результатами соціологічного опитування ВГО "Передові Правові Ініціативи", 61% українців на запитання щодо варіантів завершення війни обрали відповідь: "Воюємо до повної перемоги – відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, вступу до ЄС та НАТО". При цьому 39% українців обрали варіант "Негайно починаємо мирні переговори з повним двостороннім припиненням вогню".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні операції на сході України, наразі виникла загроза окупації міста Вугледар у Донецькій області, вважає керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Загалом силам ЗСУ вдалася стабілізувати фронт, однак в деяких ситуаціях нашій армії довелося відійти на нові позиції.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини