Головна Новини Фінанси 2024 Що передбачає оновлений меморандум МВФ та чи підвищуватимуть тарифи: Мінфін
commentss НОВИНИ Всі новини

Що передбачає оновлений меморандум МВФ та чи підвищуватимуть тарифи: Мінфін

Чи планується підвищення тарифів на ЖКП під час війни відповідно до меморандуму МВФ розповіли в Мінфіні

21 жовтня 2024, 22:39
Поділіться публікацією:

Оновлений Меморандум МВФ за результатом пʼятого перегляду програми Extended Fund Facility (EFF) не включає зобовʼязань для України щодо підвищення тарифів на енергоносії. Про це повідомили у Міністерстві фінансів України, інформує портал “Коментарі”.

Що передбачає оновлений меморандум МВФ та чи підвищуватимуть тарифи: Мінфін

Фото з відкритих джерел

“Українська сторона разом з експертами МВФ розглядають можливі варіанти підтримки енергетичної стабільності країни, враховуючи значну шкоду, яку завдала РФ енергетичній системі України та, як наслідок, вплив цього на відновлення економіки України. Меморандум МВФ включає різні потенційні варіанти реформування енергосистеми”, — зазначили у міністерстві. 

Також зауважили, що Україна вже пройшла успішно пʼять переглядів програми EFF МВФ. “За результатами кожного перегляду Фонд оновлює Меморандум відповідно до оновленого переліку заходів економічної та фінансової політики”, — уточнили в Мінфіні.

“Меморандум від 18 жовтня 2024 року повторює потенційні заходи, які були в минулих оновленнях, не пропонує нові та не створює для України зобовʼязань щодо збільшення тарифів на енергоносії під час війни”, — наголосили у міністерстві. 

Нагадаємо, про підвищення тарифів на ЖКП під час війни на вимогу МВФ повідомляв голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко на своїй сторінці у Facebook. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що тариф на електроенергію може зрости уже навесні 2025 року. На скільки може зрости вартість електроенергії для побутових споживачів та від чого залежить тариф, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини