Головна Новини Фінанси 2024 США втратить лідерство та буде третьою економікою світу: хто стане першим
commentss НОВИНИ Всі новини

США втратить лідерство та буде третьою економікою світу: хто стане першим

Китай та Індія до 2075 року перевершать США за ВВП та стануть найбільшими економіками світу.

2 червня 2024, 15:00 comments3576
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно зі звітом Goldman Sachs, Китай забере у США перше місце, як найбільша економіка світу до 2050 року. Крім того, США до 2075 року втратять ще одну позицію та стануть третьою еконімкою. За прогнозами економістів, Індія через 50 років випередить США.

США втратить лідерство та буде третьою економікою світу: хто стане першим

Китай стане найбільшою економікою світу. Фото з відкритих джерел

Економісти та аналітики Goldman Sachs прогнозують глобальні зміни у балансі світової економіки в найближчі десятиліття. Сполучені Штати останні щонайменше 50 років були лідером за ВВП у світі, проте Китай невдовзі обжене США за цим показником.

Очікується, що ВВП Китаю у 2050 році становитиме 42 трлн доларів, тоді як США матиме – 37,2 трлн доларів. Індія, яка у 2024 році на 5 місці за ВВП займе третю позицію – 22,2 трлн доларів. Серед європейських країн у 2050 році до десятки потраплять Німеччина, Велика Британія та Франція.

Однак до 2075 року знову стануться нові глобальні зміни у світовій економіці, зокрема посилення країн Азії. Очікується, що Китай буде лідером з показником 57 трлн доларів ВВП. Друге місце займе Індія – 52,5 трлн доларів, а США опуститься на третє місце – 51,5 трлн доларів.

До п'ятірки найбільших економік світу у 2075 році потрапить Індонезія – 13,7 трлн доларів та Нігерія – 13,1 трлн доларів. Німеччина та Велика Британія опустяться на кілька позицій та будуть замикати топ 10 найбільших світових економік, а Франція опиниться на 15 місці.

Прогноз розвитку 10 найбільших економік світу до 2075 року:

США втратить лідерство та буде третьою економікою світу: хто стане першим - фото 2

Найбільші економіки світу до 2017 року

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг країн, які виявились найбільшими боржниками Міжнародного валютного фонду.

Також "Коментарі" писали про найбідніші країни Європи та яке місце у цьому рейтингу посідає Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

НУ-НУ

2 червня 2024, 14:43

Ви порахуйте ВВП на душу населення! і не прирівнюйте 300 тис америкосів до 1,5 лярда жовторилих, узьколобих рисоєдів! Їх економіка повинна перевищити показник США в 5 разів, щоб зрівнятися з показником Америки. Амінь. А індуси нехай замість води п'ють сечу корови і буде їм щастя.

Ігор

2 червня 2024, 14:27

Супер! З інших країн Африці Азії латинській Америці приїдуть в Україну замість до останнього терпіли. Фактично нація терпіл, її мова зникнуть.


Новини