Головна Новини Фінанси 2024 Стало відомо, скільки коштів витратять на нові індустріальні парки та хто їх будуватиме
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки коштів витратять на нові індустріальні парки та хто їх будуватиме

Скільки державних коштів виділили на облаштування індустріальних парків

сьогодні, 18:01
Поділіться публікацією:

В Україні продовжують створювати індустріальні парки. Ще 4 парки отримають державну підтримку. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Міністерства економіки України. 

Стало відомо, скільки коштів витратять на нові індустріальні парки та хто їх будуватиме

Ілюстративне фото

Для будівництва та модернізації інфраструктури індустріальних парків виділено 216,1 мільйона гривень з державного бюджету. Підтримка стосується ключових проєктів у таких парках: 

“Захід-Ресурс” (Львівська область)

Компанія-ініціатор ТзОВ “Євро-Інвест-Холдінг” спільно з державою працюватиме над розвитком критичної інфраструктури, зокрема побутової каналізації. Загальна вартість проєкту – 30,8 млн гривень, з яких держава покриває близько 15,1 млн грн.

“Хмельницький” (Хмельницька область)

Керуюча компанія ТОВ "КК "МІП Хмельницького” отримала державне фінансування для будівництва низки інфраструктурних об'єктів – водопостачання, електропостачання та реконструкція під'їзної дороги. Загальна вартість проєкту – 327 млн гривень, з яких держава покриє 51,4 млн грн.

“Ковель Порто” (Волинська область)

Проєкт, створений ТОВ Компресорна техніка", зосереджений на модернізації залізничної під'їзної колії для розвитку логістичних зв'язків між Україною та країнами Європейського Союзу. Загальна вартість проєкту становить 144,8 млн грн, з яких 69,8 млн грн буде покрито державним фінансуванням.

“Біла Церква 1” (Київська область)

ТОВ “Індустріальний парк “Біла Церква 1” отримало підтримку для реалізації важливих інфраструктурних проєктів, таких як будівництво водопостачання, водовідведення та електричних мереж. Крім того, планується капітальний ремонт доріг та благоустрій території. Загальна вартість робіт оцінюється в 159,5 млн грн, з яких держава покриє близько 79,8 млн грн.

Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що вже вісьмом індустріальним паркам виділено державне стимулювання на суму 713,6 млн грн.

У міністерстві також зазначили, що фінансування інфраструктурних проєктів є частиною широкої державної програми для розвитку індустріальних парків в Україні. Програма передбачає надання до 150 мільйонів гривень на будівництво та модернізацію інфраструктури, включно з інженерно-транспортними мережами та облаштуванням території. Кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% вартості проєктів, а для деокупованих територій – до 80%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини