Головна Новини Фінанси 2024 Суд зняв арешт з яхти Медведчука: Україна може втратити 200 млн
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зняв арешт з яхти Медведчука: Україна може втратити 200 млн

Хорватський суд зняв арешт з яхти Віктора Медведчука вартістю 200 млн доларів.

23 липня 2024, 14:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У червні Окружний суд хорватського міста Спліт скасував арешт на яхту Royal Romance, яка належить колишньому українському народному депутату та куму Путіна Віктору Медведчуку. Як пояснили в Хорватії, арешт зняли через те, що Офіс генпрокурора не надав обвинувального акту.

Суд зняв арешт з яхти Медведчука: Україна може втратити 200 млн

Яхта Медведчука Royal Romance. Фото з відкритих джерел

Народний депутат Ярослав Железняк опублікував звіт місячних результатів діяльності Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). У ньому виявилось, що яхта Віктора Медведчука не перебуває під арештом. Єдине, що їй заважає покину європейські води це хорватські санкції.

"25 червня окружний суд м. Спліт ухвалив рішення про скасування арешту на яхту Royal Romance. В рішенні зазначено, що підставою скасування є ненадання обвинувального акту по кримінальній справі від Офісу генерального прокурора. На даний час активи Медведчука заблоковані рішенням постійно діючої урядової робочої групи з питань санкцій Республіки Хорватія", — повідомляється в документі.

Яхта Royal Romance була арештована Хорватією у квітні 2022 року на запит Офісу генерального прокурора України. Суд в Хорватії передбачає перевірки кожні три місяці щодо тимчасового арешту яхти Медведчука. Офіс генпрокурора направив 6 таких запитів, які були прийнята Хорватією.

Яхта Медведчука оцінюється у 200 млн доларів, однак її не можуть виставити на продаж через кримінальні провадження проти колишнього українського нардепа.

"Затягування в розслідуванні кримінальних проваджень проти зрадника України Віктора Медведчука призвели до того, що арешт яхти в одному з чотирьох проваджень проти нього скасовано, а АРМА не може виконати національні рішення судів з реалізації судна. Більш того, така ситуація загрожує тим, що Україна може взагалі втратити цей дороговартісний актив", — йдеться у звіті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Медведчук написав лист Трампу з текстом про Україну.

Також "Коментарі" писали, що Росія планувала зробити керівником України Медведчука після того, як закінчиться п'ятирічний термін Зеленського на посаді президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини