Головна Новини Фінанси 2024 Таїланд просто так роздає 300 доларів: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Таїланд просто так роздає 300 доларів: яка причина

Для підтримки економіки Таїланд вирішив роздати гроші населенню

18 вересня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Кабінет міністрів Таїланду схвалив план надання грошової допомоги для підтримки економіки, загальна сума якої становить 145,6 млрд бат (4,4 млрд доларів). Виплати у розмірі 10 тис. батів (12 тис. гривень) отримають 14,6 млн осіб з 71 млн тайців, які живуть у Таїланді.

Таїланд просто так роздає 300 доларів: яка причина

Таїланд роздає гроші. Фото з відкритих джерел

Тайський уряд почне роздавати гроші 25 вересня, а його бенефіціарами стануть 12,4 млн власників державних карток соціального забезпечення та 2,15 млн людей з обмеженими можливостями.

Ця ініціатива є частиною економічної програми та передвиборчих обіцянок нової прем’єрки Петонгтарни Чинават, яка, за її словами, має сприяти прискоренню економічного зростання Таїланду, що останнім часом не перевищує 2% на рік.

Нові заходи спрямовані на підтримку найбідніших верств населення та допомогу в боротьбі з економічними труднощами, спричиненими високою заборгованістю домогосподарств, припливом дешевих китайських товарів і слабкими показниками експорту.

Однак уряд стикається з критикою через спроби відкласти виплати іншим групам населення. Програма "цифрового гаманця", яка спочатку передбачала виплати для 45 млн дорослий тайців, була скорочена через бюджетні та юридичні виклики. Як наслідок Петонгтарн Чинавата пообіцяла спочатку зосередитися на соціальних проблемах, підтримуючи найбідніших громадян. Допомога іншим групам населення була відкладена на рік.

Хоча програма стикається з викликами у фінансуванні та критикою, вона залишається центральною частиною урядових заходів для відновлення економічного зростання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова НБУ розкритикував деякі пункти підвищення податків в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, коли українцям почнуть нараховувати гроші за товари з програми національного кешбеку. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини