Головна Новини Фінанси 2024 У ВР заявили, що підніматимуть податки і далі: треба чимось «заткнути» дірку в бюджеті в 500 ярдів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили, що підніматимуть податки і далі: треба чимось «заткнути» дірку в бюджеті в 500 ярдів

ВР зробила крок до підвищення податків, що може спровокувати закриття бізнесу

17 вересня 2024, 17:49
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Верховній Раді проголосували підняття податків для білого бізнесу. Як відзначив нардеп Ігор Фріс він не голосував за таку ініціативу, оскільки "оновлений" проект податкового закону передбачає: підвищення військового збору з 1,5% до 5%; встановлення військового збору у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку ІІІ групи; підвищення податків для 1 та 2 групи ФОП; авансові внески на податки з АЗС та інші новації.

У ВР заявили, що підніматимуть податки і далі: треба чимось «заткнути» дірку в бюджеті в 500 ярдів

Податки

"Для білого бізнесу та фопів. При таких цифрах малому і середньому бізнесу прийдеться або йти в тінь, або закриватися і шукати іншу країну для свого життя", — відзначив нардеп.

При цьому він спрогнозував, що в Україні і надалі підніматимуть податки.

"Вангую — це не останнє підняття податків. З діркою в бюджеті в 500 ярдів заткнути її 30 ярдами — не вийде. Як не крути. І Силам оборони від того зиску не буде від слова взагалі", — говорить нардеп.

При цьому, за його словами, він розуміє тих, хто скаже, що в країні війна і потрібні кошти.

"Відповім. Вони є. Але не в білих зарплатах і доходів білого бізнесу. І всі знають, де саме. Але простіше добивати тих, хто працює офіційно. Тому я не голосую за такі речі", — підкреслив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні Верховна Рада України з другої спроби ухвалила законопроект про підвищення податків в першому читанні. Це означає, що документ ще не набув чинності й потребує другого читання для остаточного ухвалення. За ухвалення проголосували 241 депутат. Серед ключових змін, наприклад, збільшення ставки військового збору з 1,5% до 5% для доходів, визначених статтею 163 Податкового кодексу України. Введення обов’язку сплати військового збору у розмірі 1% від доходів для платників єдиного податку третьої групи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини