Головна Новини Фінанси 2024 Україна втрачає інвестиційну привабливість: чому іноземні капітали не поспішають
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втрачає інвестиційну привабливість: чому іноземні капітали не поспішають

Причинами низького рейтингу України Сергій Дідковський називає корупцію, відсутність верховенства права, втручання держави

сьогодні, 17:59
Поділіться публікацією:

Попри запевнення українських чиновників про інвестиційну привабливість України світові рейтинги свідчать про протилежне. Україна, за даними Fraser Institute, посідає 150 місце в рейтингу економічно вільних країн. Про це повідомив PR-стратег Сергій Дідковський з посиланням на річний звіт за 2024 рік “Економічна свобода світу”, інформує портал “Коментарі”.

Україна втрачає інвестиційну привабливість: чому іноземні капітали не поспішають

Ілюстративне фото

За словами експерта причини такого низького рейтингу кричущі, проте незмінні, — корупція, відсутність верховенства права, втручання держави тощо.

“Те саме підкреслено у звіті про інвестиційну привабливість України, що його щорічно публікують на сайту Уряду США. Це знову питання про ринок капіталів, велику кількість збиткових державних підприємств, зарегульованість і так далі. Нічого нового”, — написав він.

За словами експерта, в таке середовище “піде тільки шалений чи корозійний іноземний капітал”.

Сергій Дідковський висловив переконання, що умовному норвезькому суверенному фонду воно не потрібно. “Добре, що ЄБРР та гранти є. Вони суттєво допомагають.

До речі, у нас суверенного фонду немає”, — зазначив він.

За словами Сергія Дідковського, стратегічний варіант — у створенні кластерних організацій, обʼєднаних спільними цінностями, якостями та видами діяльності, гільдії промисловців.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що українські підприємства зіштовхнулися з новим серйозним викликом — військовим збором. За даними Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), цей збір став великим фінансовим тягарем для багатьох компаній. Детальніше про проблеми, які виникли у підприємств, читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини