Головна Новини Фінанси 2024 В Україні, фактично, вводять податок на розкіш: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні, фактично, вводять податок на розкіш: про що мова

Підвищення військового збору у ВР називають «податком на розкіш» і вважають дії уряду цілковито правильними

5 серпня 2024, 14:09 comments1031
Поділіться публікацією:

Народний депутат Володимир Крейденко в ефірі Ранок.LIVE висловив думку, що підвищення податків на купівлю нових автомобілів та продаж нерухомості є необхідним заходом під час війни і може розглядатися як податок на розкіш. Він вважає, що у пропозиціях Кабінету міністрів є раціональні аргументи.

В Україні, фактично, вводять податок на розкіш: про що мова

Податки

Наприклад, каже нардеп, підняття податку на купівлю автомобіля з салону має сенс. За його словами, наразі цей податок становить 5%, пропонується – 15%.

"Я думаю, це такий вид податку на розкіш. Під час війни купувати нову машину з автосалону, я думаю, це не перша необхідність, але якщо купуєш, відповідно, сплачуєш в бюджет додаткові кошти. Якщо ти продаєш квартири – якщо в тебе багато квартир, ти одну-дві-три продаєш, то відповідно вже додаткова сплата податків має відбуватися", – сказав Крейденко. 

Депутат також зазначив, що у 2024 році за статистикою зросли продажі нових автомобілів з салону, що його здивувало.

"Питання в тому, що для того, щоб виплачувати нашим військовим кошти, нам треба відшукати ці кошти… Я розумію, що зараз всім важко і важко вести бізнес, але ми всі залежимо від армії, від наших військових. Якщо на передовій не буде відповідної техніки, фронт може наблизитися ще ближче", – заявив політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що вперше з початку повномасштабного вторгнення уряд України запланував підвищити податки для фінансування Збройних сил. Серед пропозицій – підвищення військового збору та запровадження його на ФОПів.

Найвищі ставки податку передбачаються для таких видів діяльності, як перша реєстрація приватних транспортних засобів (15% від вартості автомобіля) і продаж ювелірних виробів (до 30% від продажної ціни). Продаж нерухомості також буде обкладатися новим 5% податком.

При цьому експерти вважають, що величезна дірка в бюджеті виникла через некомпетентність чиновників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини