Головна Новини Фінанси 2024 Виплати Україні із заморожених активів рф не є заміщенням репарацій: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Виплати Україні із заморожених активів рф не є заміщенням репарацій: деталі

Усього Україна має отримати 50 мільярдів доларів з російських грошей

сьогодні, 14:07
Поділіться публікацією:

США ухвалили рішення виділити Україні 20 мільярдів доларів, забезпечених замороженими російськими активами. Такі ж рішення ухвалили ЄС та Велика Британія. Чому виплати Україні із заморожених активів рф не є заміщенням репарацій – пояснили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Виплати Україні із заморожених активів рф не є заміщенням репарацій: деталі

Ілюстративне фото

Білий дім має намір спрямувати одну частину цієї суми на військову, а іншу – на фінансову допомогу Україні. 20 млрд доларів від США є складовою кредиту в 50 млрд доларів за рахунок прибутків від заморожених російських активів, погодженого країнами G7 ще влітку 2024 року.

Також 23 жовтня Рада ЄС ухвалила рішення про надання Україні кредиту обсягом до 35 млрд євро, який також буде складовою кредиту від G7.

"Київ наголошує, що кредит у 50 млрд доларів від G7 не є заміщенням репарацій, які рф буде зобов’язана сплатити Україні за завдану шкоду.

Загальний обсяг російських активів за кордоном, заморожених після початку повномасштабного вторгнення, становить близько 300 млрд доларів.

Використання цих активів на користь України – це історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор", – зазначають у Центрі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Україна отримає десятки мільярдів за рахунок заморожених російських активів

Цього тижня Європейський Союз, США і Велика Британія ухвалили рішення про виділення Україні фінансової підтримки за рахунок заморожених російських активів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує портал "Коментарі".

Загалом Україна отримає близько 50 млрд доларів від G7 та ЄС, і ці кошти мають бути доступні вже цього року.

"Російські гроші фактично будуть направлені на підтримку України. На фінансування наших найважливіших потреб в обороні, відновленні, підтримці наших людей.

Це проміжний результат, тому що Україна продовжить наполягати на повній конфіскації всіх російських заморожених коштів. Російські гроші мають бути повністю конфісковані на відбудову нашої держави", – наголосив Шмигаль.

Читайте також: Франція надасть Україні нове озброєння, яке закупить за російські гроші 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини