Головна Новини Фінанси 2024 Як реструктуризація боргу України впливає на стабільність гривні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як реструктуризація боргу України впливає на стабільність гривні

Реструктуризація боргу України: гривня зміцниться, а іноземці захочуть вкладати гроші

22 липня 2024, 18:25
Поділіться публікацією:

Україна досягла історичної угоди з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації зовнішнього боргу, оголосив сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко. Цей крок, на думку експертів, відкриває шлях до стабілізації гривні та залучення нових іноземних інвестицій у країну.

Як реструктуризація боргу України впливає на стабільність гривні

Стабілізація гривні: Україна досягла важливої угоди щодо боргів

Угода дозволить Україні заощадити колосальні 11,4 мільярда доларів на обслуговуванні боргу протягом найближчих трьох років і цілих 22,75 мільярда доларів до 2033 року. Звільнені кошти будуть спрямовані на зміцнення оборони та підтримку соціальних програм.

Реструктуризація боргу – це зміна умов існуючих боргових зобов'язань. У цьому випадку Україна домовилася з кредиторами про списання 47% боргу щодо єврооблігацій та випуск нових облігацій з більш тривалими термінами погашення. Це дасть країні такий необхідний перепочинок в умовах конфлікту, що триває, і дозволить уникнути дефолту.

Олексій Плотніков, доктор економічних наук та колишній народний депутат, вважає, що реструктуризація боргу – це позитивне рішення, яке допоможе Україні продовжити розвиток. Експерт вважає, що зниження попиту на іноземну валюту допоможе стабілізувати гривню та покращити економічну ситуацію в країні. На його думку, правильні кроки в економічній політиці вже дають результати та створюють основу для майбутнього розвитку.

"Звичайно, це також вплине на те, що не так стрімко знецінюватиметься гривня. Попит на іноземну валюту має зменшитися", — підсумував співрозмовник порталу "Коментарі".

Читайте на порталі "Коментарі" — що чекає на українців: чому Кабмін більше не може відкладати підвищення податків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини