Головна Новини Фінанси 2024 З простих українців «здирають» останню шкіру: що чекає на них наступного року
commentss НОВИНИ Всі новини

З простих українців «здирають» останню шкіру: що чекає на них наступного року

В Україні за рахунок простих громадян забезпечать безбідне життя касті «дармоїдів»

сьогодні, 18:15
Поділіться публікацією:

Закони про держбюджет та зміни до оподаткування сформовані по принципу: з простого українця зідрати останню шкіру, а великий капітал і чиновників не турбувати, вважає експерт в сфері соціальної політики Андрій Павловський.

З простих українців «здирають» останню шкіру: що чекає на них наступного року

Підвищення податків

Експерт звернув увагу на те, що в проекті Державного бюджету на 2025 рік заморожують всі соціальні стандарти – прожитковий мінімум, мінімальну зарплату, що призведе до заморожування всіх соціальних виплат. Паралельно цьому, додає він, будуть значно підвищені податки на фізосіб, малий і середній бізнес.

"В результаті – це призведе до того, що в уже в найближчий час доходи та купівельна спроможність населення значно зменшиться. При цьому можновладці відмовляються розглядати пропозиції, що хоч якось зачіпають їх корисливі інтереси наприклад запровадити податок на розкіш, прогресивне оподаткування, збільшити податок на дивіденди", — говорить Павловський.

В той же час, підкреслює експерт, голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету "слуга" Роксолана Підласа не перестає дратувати народ своїми цинічними відверто провокаційними заявами. Приміром, каже Павловський, буквально на днях вона заявляла, що 3 тис гривень – це цілком прийнятна сума для українців на місяць життя, і в рамках цього жодних підвищень соціальних стандартів для простих людей не передбачається!

"А от щодо чиновників і дармоїдів з наглядових рад і правлінь держпідприємств: жодних заморожень в напрямі подальших збільшень оплати праці, на думку Підласої — й мови бути не може! Саме тому, у бюджеті на 2025 рік передбачено значне збільшення фінансування фонду оплати праці апарату ОП, САП, БЕБ, прокуратури і т.п.  Тобто, гасло затягнути паски під час війни стосується тільки простих людей, що залишилися в Україні", — підсумував експерт.

Нагадаємо, у державному бюджеті України прожитковий мінімум становить 3 тисячі гривень на місяць, водночас Міністерство соціальної політики вважає реальним прожитковим мінімумом 9 тисяч гривень. Підласа зазначила, що рівень прожиткового мінімуму неможливо довести до реального показника, оскільки до нього прив'язано багато виплат.

"Коментарі" розповідали, що наступний рік буде дуже складним для пенсіонерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини