Головна Новини Фінанси 2024 За здоров'я доведеться платити більше: ціни на ліки стрімко ростуть
commentss НОВИНИ Всі новини

За здоров'я доведеться платити більше: ціни на ліки стрімко ростуть

Ціни на ліки в Україні зростають: що відбувається на аптечному ринку у 2024 році

28 червня 2024, 11:46
Поділіться публікацією:

За перші п'ять місяців 2024 року в Україні значно зросли ціни на медичні товари, хоча кількість проданих упаковок зменшилась. Загальний дохід від продажу ліків та інших аптечних товарів збільшився на 13,87% і досяг 80,16 млрд грн, але кількість проданих одиниць знизилася на 4,2% і склала 491,36 млн.

За здоров'я доведеться платити більше: ціни на ліки стрімко ростуть

Аптечні продажі в Україні за 5 міс. зросли майже на 14%

Середня ціна аптечних товарів становить тепер 163,14 грн за одиницю, що на 18,86% вище, ніж минулого року. Зокрема, ціни на ліки зросли до 181,73 грн за одиницю, показуючи зростання на 19%.

Не дивлячись на загальне зниження фізичних обсягів продажів, окремі сегменти ринку показали значний приріст. Так, аптечні продажі лікувальної косметики зросли на 20,72% у грошовому виразі, досягнувши 2,04 млрд грн, а в натуральному вимірі — на 10,87%, до 11,48 млн упаковок.

Також стало відомо, що продажі БАДів збільшились на 20% у грошовому виразі, склавши 8,51 млрд грн, при цьому кількість проданих упаковок лишилась майже незмінною, зростання склало всього 0,97%.

Ці зміни на ринку можуть вказувати на те, що українці витрачають більше грошей на медичні товари через зростання цін, що може бути пов'язане зі змінами в економіці та наслідками пандемії.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Нові санкції від США призвели до тимчасового паралічу торгівлі фруктами та овочами і зростання цін на них у Росії. Як передає порта "Коментарі", про це повідомляють аналітики EastFruit.

Раніше “Коментарі” писали, що справжнє занепокоєння серед шанувальників шоколаду викликає стрімке зростання цін на цей делікатес по всьому світу, і Україна, на жаль, не виняток із цієї сумної статистики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини