Головна Новини Фінанси 2024 Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків
commentss НОВИНИ Всі новини

Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру в ухиленні від сплати понад 71 млн грн податків

13 вересня 2024, 10:56
Поділіться публікацією:

За даними слідства, колишній народний обранець І, ІІІ-VII скликань всупереч обмеженням, встановленим законодавством, створив за кордоном мережу компаній, оформлених на нього або на підконтрольних йому осіб та найближчих родичів. Він здійснював фактичне керівництво їх господарською діяльністю. Ці компанії серед іншого, одержували на банківські рахунки грошові кошти сумнівного походження, які перераховували на рахунки екснардепа. В подальшому він розпоряджався цими коштами на власний розсуд, розміщуючи їх на умовах депозиту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генпрокурора України.

Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків

Колишній нардеп. Фото: Офіс Генпрокурора

Впродовж 2011-2018 років підозрюваний одержав дохід в загальній сумі 387,6 млн грн, який підлягав оподаткуванню. Натомість він приховав факт отримання цього доходу та не відобразив його у податковій звітності. Відтак не нараховано та не сплачено до державного бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

За результатами проведених судово-економічних експертиз встановлено ухилення підозрюваним від сплати податків на загальну суму 71,4 млн грн.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора народному депутату України повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування — ДБР, оперативний супровід — СБУ.

Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків - фото 2
Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків - фото 3
Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків - фото 4
Екснардеп не сплатив понад 71 мільйона гривень податків - фото 5

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Податкова має інформацію про доходи українців на OnlyFans – нардеп

Державна податкова служба отримала дані про доходи українців на платформі OnlyFans, яку часто використовують для створення еротичного контенту. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу" ) у Telegram, інформує портал "Коментарі". Він зазначив, що з таких іноземних доходів потрібно сплачувати податки, а порушникам загрожує штраф.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини