Головна Новини Фінанси 2024 Експерт пояснив можливий фінт із підвищенням податків та тисячею Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив можливий фінт із підвищенням податків та тисячею Зеленського

На тлі зростання податків у країні досі неясним залишається питання – звідки гроші тисячу гривень для українців від Зеленського

сьогодні, 16:48
Поділіться публікацією:

У ЗМІ та соцмережі всі продовжують обговорювати так звану "тисячу Зеленського", але поки немає ясності з ключовим питанням – джерелом походження цих грошей, усі розмови безглузді. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Експерт пояснив можливий фінт із підвищенням податків та тисячею Зеленського

Тисяча Зеленського. Фото з відкритих джерел

Водночас експерт звернув увагу на те, як влада намагалася підводити країну до необхідності підвищення податків. І ось тепер, незважаючи на те, що є величезні дефіцити з бюджетом і нікуди не зникла потреба шукати додаткові кошти на оборону, з'являється ідея про те, щоб роздати людям по 1000 грн.

"Якщо говорити грубо, то на сьогоднішній день у нас у єдиному демографічному реєстрі приблизно 27-28 млн. населення. Щоб роздати цим людям по 1000 гривень, потрібно 27-28 млрд. І це при тому, що у нас із вами дефіцит витрат на оборону – півтрильйона, які незрозуміло, звідки збирати, бо всі податки, які плануються, до кінця року дадуть лише 30 млрд. Тобто виходить, що ми хочемо зібрати з населення податків на 30 млрд і ці ж 30 млрд роздати людям. Напрошується наступне питання: джерело цих коштів – це кошти від кредиту, який нам пропонують наші партнери? Мова про 50 мільярдів доларів. Чи є якесь інше джерело? Але для того, щоб визначити логіку всього цього процесу, потрібно у будь-якому разі розуміти джерело", – каже експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що з грудня кожен українець може отримати тисячу гривень. За словами президента, програма отримає назву "ЄПідтримка" та дозволить українцям отримані кошти витрачати на оплату комунальних послуг, лікарських засобів, книг та товарів українського виробництва. Компанія Active Group запитала в українців про їхнє ставлення до роздачі тисяч гривень від Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини