Головна Новини Фінанси 2024 НБУ спростовує фейки: пошкоджені банкноти все ще приймаються до обміну
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ спростовує фейки: пошкоджені банкноти все ще приймаються до обміну

Національний банк України роз'яснює процедуру обміну пошкоджених грошей

24 червня 2024, 15:21
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) розвінчав фейк, розповсюджений псевдоекспертами, які намагалися ввести в оману українців щодо обміну пошкоджених банкнот. Чутки про нібито заборону приймання купюр з певними ушкодженнями виявилися нічим іншим, як фейком. НБУ офіційно підтвердив, що правила обміну залишаються незмінними. 

НБУ спростовує фейки: пошкоджені банкноти все ще приймаються до обміну

НБУ не змінював правила обміну пошкоджених купюр


“Національний банк не ухвалював рішень про заборону приймання купюр, пошкоджених водою, вогнем, хімікатами або рідинами, площа яких може стати меншою за 55% від початкової”, — йдеться в повідомленні НБУ.

НБУ спростовує фейки: пошкоджені банкноти все ще приймаються до обміну - фото 2

Як обміняти пошкоджені банкноти?

Згідно з правилами НБУ, пошкоджені банкноти можуть бути прийняті для обміну, якщо вони зберегли більш як 55% своєї первісної площі. Це правило допомагає запобігати шахрайству, такому як спроба здати дві половинки однієї купюри окремо. Банкноти, що відповідають цьому критерію, можна обміняти на нові або зарахувати на рахунок у банку.

Українці, які хочуть обміняти пошкоджені банкноти, можуть звернутися до Національного банку або до будь-якого уповноваженого банку. Важливо надати деталі ситуації, яка призвела до пошкодження банкнот, і дотримуватися правил, не розділяючи склеєні банкноти самостійно.

У період воєнного стану, Нацбанк спростив процес обміну пошкоджених банкнот. Тепер можна швидше обміняти банкноти, якщо до їх роз'єднання вони зберегли не менше 55% своєї площі. Для обміну не потрібне детальне дослідження банкнот

Куди звертатися?

Підрозділи НБУ працюють у Дніпропетровській, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській областях та Києві. Уповноваженими банками є АТ "Ощадбанк", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Райффайзен Банк" та АТ "ПУМБ".

Нагадаємо, що з 22 червня цього року Національний банк України вводить заборону на використання кредитних коштів для оплати послуг азартних ігор. Це рішення було оголошено після засідання Правління НБУ, яке відбулося сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини