Головна Новини Фінанси 2024 НБУ ввів нові обмеження використання кредитних коштів
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ ввів нові обмеження використання кредитних коштів

НБУ заборонив використання кредитних коштів для участі в азартних іграх

21 червня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

З 22 червня цього року Національний банк України вводить заборону на використання кредитних коштів для оплати послуг азартних ігор. Це рішення було оголошено після засідання Правління НБУ, яке відбулося сьогодні.

НБУ ввів нові обмеження використання кредитних коштів

НБУ заборонив використання кредитних коштів для участі в азартних іграх

Нова політика забороняє банківські перекази на рахунки операторів азартних ігор, якщо вони здійснюються за рахунок кредитних коштів. За словами представників Нацбанку, цей крок має на меті зменшити фінансові ризики для громадян та підвищити стабільність в країні.

"Національний банк України з 22 червня 2024 року запроваджує заборону на проведення платіжних операцій клієнтів на рахунки організаторів азартних ігор для участі в азартних іграх за рахунок коштів, отриманих на умовах кредиту", — йдеться в повідомленні.

Раніше уряд також вжив заходів для обмеження реклами азартних ігор в інтернеті, спрямованих на захист споживачів.

Усі фінансові установи тепер повинні переглянути свої політики та внести зміни до своїх систем для впровадження цих нових правил, що стартують з наступного тижня.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Українські банки, магазини та інші юридичні особи більше не мають права приймати деякі банкноти гривні, зокрема, таке рішення було ухвалене Національним банком у зв’язку зі змінами в правилах приймання та обробки банкнот.

Крім того, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО "Про протидію негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет". Тексти відповідного указу №234/2024 та рішення РНБО (обидва від 20 квітня) опубліковано на сайті глави держави. Що можна сказати про це рішення, враховуючи, що багато операторів гемблінгу в країні працюють не зовсім у рамках українського законодавства, приховуючи імітацію гральних автоматів у своїх миттєвих лотереях? Як оцінюєте крок, що військовим заборонять доступ до казино? Чи виконуватиметься все, що прописано у рішенні РНБО? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини