Головна Новини Фінанси 2024 Неймовірно, але факт: третина українських сімей живе на менш ніж 8 тис. гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірно, але факт: третина українських сімей живе на менш ніж 8 тис. гривень

Лише невелика частка українських сімей має дохід понад 30 тис. гривень. Крім того, більшість грошей українці витрачають на їжу, житло та комунальні послуги.

25 липня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В Україні лише 5,4% сімей заявили, що їх середньомісячний дохід перевищує 30 тис. гривень. Більшість українських сімей – понад 65% отримує менше як 18 тис. гривень щомісяця. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, які були зроблені на замовлення видання ZN.UA.

Неймовірно, але факт: третина українських сімей живе на менш ніж 8 тис. гривень

Доходи українських сімей. Фото з відкритих джерел

Під час опитування про матеріальне становище, українців запитали "Яким є середньомісячний рівень доходів вашої сім'ї?", тобто сукупний дохід у сім’ї. Виявилось, що третина українських сімей має дохід менш як 8 тис. гривень. Ще третина сімей в Україні заробляє від 8 до 18 тис. гривень.

Сукупний дохід у межах 18-30 тис. гривень мають 16% сімей, і лише 5,4% мають загальну місячну зарплату понад 30 тис. гривень. Також 12,8% опитаних відмовились відповідати на питання.

"Відповіді є досить песимістичними, адже стосуються сімейного, тобто сукупного доходу. Можемо лише сподіватися, що ті 12,8%, які відмовилися відповідати на це запитання, насправді підпільні доларові мільйонери", — пише видання.

Неймовірно, але факт: третина українських сімей живе на менш ніж 8 тис. гривень - фото 2

Місячний дохід українських сімей

Також українців запитали, на що вони витрачають більшість своїх грошей. Зі значним відривом на першому місці опинились харчові продукти, за якими йдуть житло та комунальні послуги. За словами респондентів, найменше грошей вони витрачають на відпочинок, розваги, алкоголь, тютюнові вироби та освіту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як змінились зарплати українців за два роки повномасштабної війни.

Також "Коментарі" писали про те, що у Польщі порахували, яку середню зарплату отримують українські біженці. Вона у кілька разів вища ніж в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини