Головна Новини Фінанси 2024 Що відбувається із ринком праці в Україні: чому роботодавці змушені підвищувати зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається із ринком праці в Україні: чому роботодавці змушені підвищувати зарплати

В Україні зростає дефіцит кадрів, це змушує роботодавців підвищувати зарплати

6 вересня 2024, 14:32
Поділіться публікацією:

Поліпшення енергетичної ситуації в Україні у серпні 2024 року сприяло зростанню попиту на робочу силу та кількості працівників. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у макроекономічному та монетарному огляді НБУ (вересень 2024 року).

Що відбувається із ринком праці в Україні: чому роботодавці змушені підвищувати зарплати

Гроші. Фото: з відкритих джерел

За інформацією Національного банку України, кількість вакансій у серпні продовжила збільшуватись на тлі пожвавлення економічної активності. Найбільше зростання було зафіксовано у галузях охорони та безпеки (у 4,6 раза р/р), телекомунікацій (на 45% р/р) та охорони здоров'я (на 34% р/р).

Після шоку, спричиненого проблемами з енергопостачанням у попередні місяці, у серпні відновилося зростання кількості працівників. Попит на робочу силу залишається високим, а кількість вакансій у ключових секторах економіки продовжує зростати, зазначили у НБУ.

У той же час, як свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), у прифронтових областях значні складнощі з пошуком роботи наголошують місцеві жителі. Обмежений доступ до навчання з підвищення кваліфікації утримує їх від активного пошуку роботи: лише 13% опитаних у цих регіонах не мають роботи та шукають її, тоді як 7% планують відкрити власний бізнес.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українці не можуть уникнути підвищення податків, заявив фінансист Сергій Фурса. Більше того, за його словами, в Україні з початку війни склалася унікальна ситуація — досі не було підвищено податків.

"На початку війни навіть робилися податкові пільги. І це вперше трапилось у історії людства. Коли країна перебуває у війні, причому такий масштабній війні, яка зачіпає всю твою територію і потребує мобілізації, а в країні не підвищуються податки. Так не буває. Бо війна це дорого. Дуже дорого. І завжди супроводжується підвищенням податків. Навіть в Росії зараз спостерігається найбільше в історії зростання податків. Хоча ми всі звикли вірити, що у Росії є якийсь нескінчені ресурси", — заявив Фурса.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини