Головна Новини Фінанси 2024 Світовий банк змінив категорію України за доходами населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк змінив категорію України за доходами населення

Україна піднялась до групи країн з доходами вищими за середні. Про це свідчить оновлена класифікація країн Світового банку за рівнем доходу.

2 липня 2024, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Світовий банк опублікував класифікація країн за рівнем доходу на 2024-2025 рік. В ньому Україна піднялась з групи країн з доходом нижче за середній до групи країн з доходом вище середнього. За даними Світового банку, доходи України оцінені у 5070 доларів (206 тис. гривень) на одну людину за рік.

Світовий банк змінив категорію України за доходами населення

Класифікація країн Світового банку за рівнем доходу на 2024-2025 роки

Світовий банк 1 липня оновив класифікація країн за рівнем доходу з урахуванням валового національного доходу за попередній календарний рік на одну людину. 

У класифікації Світовий банк виділяє чотири основні категорії за доходами:

  • - Низькі доходи – до 1146 доларів;
  • - Нижчі за середні – від 1146 доларів до 4516 доларів;
  • - Вищі за середні – від 4516 доларів до 14 тис. доларів;
  • - Високі доходи – від 14 тис. доларів.

Світовий банк змінив категорію України за доходами населення - фото 2

Зміни категорій за доходами. Дані Світового банку

За підсумками даних Україна змінила позицію з групи країн з доходами нижчі за середні та увійшла до категорії країн з доходами вищі за середні. За даними Світового банку перехід відбувся через підвищення ВВП України на 5,3%, у 2023 році після його падіння через повномасштабне вторгнення у 2022 році на 28,8%. Крім того, на ріст ВВП на душу населення в Україні також вплинуло скорочення населення пов’язане з від’їздом біженців в інші країни. Ці фактори додатково посилили зростання валового національного доходу на 18,5%.

Крім України подібний перехід відбувся і для Алжиру, Монголії та Ірану.

Як вказує Світовий банк, Росія також змінила групу країн та перейшла з країн з доходами вищі за середні у категорію країн з високими доходами. Світовий банк ці зміни пов’язує зі зростанням військової діяльності РФ, відновленням торгівлі, фінсектору та будівництва. Ріст валового національного доходу Росії на душу населення зріс на 11,2%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітик назвав умови співпраці України та МВФ. За його словами, таких речей не вимагали навіть в африканських країн.

Також "Коментарі" писали, що США втратить лідерство за рівнем ВВП та стане третьою економікою світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

3 липня 2024, 10:33

Игорь, прав !

Аванэс

2 липня 2024, 23:52

Игорь 200%

Игорь

2 липня 2024, 13:46

Населения осталось < 25млн, зарплаты чиновников 93.5тысячи грн. МВФ дает по 60 млд.долларов. все правильно рассчитали, на бумаге. На деле у обычных людей как была зарплата 6 тысяч и пенсия в 2.5тыс. так и осталась. Свиноматы в раде тщательно планируют бюджет - как забрать последнее у людей, а еще лучше сделать жизнь людей невыносимой - чтоб сами уехали. хазарский рай в Украине!


Новини