Головна Новини Фінанси 2024 Святоша Байден не передав Україні жодної копійки, незважаючи на рішення Конгресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Святоша Байден не передав Україні жодної копійки, незважаючи на рішення Конгресу

Протягом останніх двох місяців Україна не отримує фінансування від західних партнерів, каже економіст Данило Монін

26 червня 2024, 17:08 comments4644
Поділіться публікацією:

Як стверджує економіст Данило Монін, уже минуло 2 місяці, як Україна не отримувала фінансування від Заходу. За його словами, останній був транш ЄС – 1,5 млрд євро 25 чи 26 квітня.

Святоша Байден не передав Україні жодної копійки, незважаючи на рішення Конгресу

Гроші для України

"І хоча Мінфін написав, що Україна домовилася за фінансування ЄС безумовне у розмірі 27 млрд євро в рамках плану Ukraine Facility на 2024-2027 роки і наприкінці цього місяця отримає 1,9 млрд євро або трохи більше ніж 2 млрд доларів я розумію, що навіть гроші від ЄС тануть. Бо ми отримали 6 млрд + 27, це всього 33 млрд євро на 4 роки. А вже не 50 млрд. від ЄС. Тому що 17 млрд начебто мали прийти грантами як частина відсотків від заморожених російських активів. А з ними поки що незрозуміло. Хоча я чув про 1.5 млрд у липні можливо цього року", — повідомив Монін.

При цьому він наголосив, що Україна не отримує жодної фінансової допомоги від Сполучених Штатів.

"Щодо святоши Байдена, то США Україні жодної копійки не дає, хоча конгрес США виділив 7.85 млрд до кінця цього року. Явно тягнуть щось", – каже експерт.

З іншого боку, додає Монін, там ще МВФ, ймовірно, на початку липня дасть 2.2-2.3 млрд доларів і до кінця літа Україні цих грошей точно вистачить.

"Але все одно очевидно, що цього року Україну поки що слабко фінансово підтримують. Бо на табло 11.8 млрд на даний момент із 37 млрд які начебто закладені на підтримку України цього року", — наголосив Монін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна опинилася за крок від дефолту . Справа в тому, що Києву не вдалося домовитися з власниками облігацій із реструктуризації міжнародного боргу на суму близько 20 мільярдів доларів, що ставить країну під загрозу дефолту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини