Головна Новини Фінанси 2024 Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ: куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ: куди підуть гроші

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, куди уряд спрямує гроші від Міжнародного валютного фонду.

3 липня 2024, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від Міжнародного валютного фонду (МВФ) на рахунки України надійшло 2,2 млрд доларів. В уряді розповіли, що ці гроші підуть на фінансуванні критичних видатків бюджету та на зарплати вчителів і медиків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ: куди підуть гроші

Прем’єр-міністр України Денис Шмыгаль. Фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль розповів, що Україна подолала новий етап програми Extended Fund Facility та отримала 2,2 млрд доларів від МВФ. Загальна сума програми при виконанні всіх умов з боку України передбачає допомогу від МВФ на 16 млрд доларів.

"Для їх отримання Україна виконала важливу домашню роботу та успішно пройшла четвертий перегляд програми — вперше у наших двосторонніх відносинах з МВФ", — сказав Шмигаль.

Також прем’єр-міністр розповів, куди першочергово будуть спрямовані кошти від Міжнародного валютного фонду.

"Перерахована сума допоможе Уряду у фінансуванні критичних видатків бюджету, соціальних допомог, зарплат медиків та учителів", — додав Шмигаль та подякував голові МВФ Крісталіні Георгієвій та її команді підтримку України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітик розповів про умови надання кредитів для України від МВФ. За його словами, навіть перед країнами Африки не ставились подібні умови. Крім того, Україна опинилась серед лідерів за боргом перед Міжнародним валютним фондом.

Також "Коментарі" писали, що Світовий банк змінив категорію України за доходами населення. За фінансовими показниками Україна піднялась з групи країн з доходом нижче за середній до групи країн з доходом вище середнього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

3 липня 2024, 14:26

Ну как куда? Как обычно распихают по карманам, а отдавать потом будут лохи, т.е. население


Новини