Головна Новини Фінанси 2024 Українці економлять на повсякденних покупках: середній чек
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці економлять на повсякденних покупках: середній чек

Українці зменшили середні витрати в магазинах та перекази на картки, але збільшили витрати онлайн

14 червня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

За останніми даними Національного банку України, середні витрати українців у магазинах знизилися на 5,2% та склали 327 гривень за одну покупку. Також зменшилися й обсяги грошових переказів на банківські картки, де середня сума переказу впала і тепер становить 1931 грн.

Українці економлять на повсякденних покупках: середній чек

Середній чек українців у магазинах за рік зменшився

Попри це, середня вартість онлайн-покупки товарів і послуг навпаки зросла до 541 гривні з минулорічних 460 гривень.

Українці економлять на повсякденних покупках: середній чек - фото 2

Ресторанний сектор показує значне відновлення після пандемічних часів. За даними дослідження компанії Poster, загальний виторг громадських закладів збільшився на 30%. Особливо вражаюче зростання в ресторанах — 37%, де середній чек збільшився до 625 гривень, а відвідуваність — на 11%.

Інші галузі громадського харчування також демонструють зростання: кав'ярні, бари та фастфуд-заклади зазначають збільшення виторгу та середніх чеків. За словами рестораторів, не дивлячись на численні виклики, більшість з них адаптували свої стратегії для залучення і задоволення вимог сучасних споживачів.

Українці економлять на повсякденних покупках: середній чек - фото 3

Нагадаємо, що українські банки, магазини та інші юридичні особи більше не мають права приймати деякі банкноти гривні, зокрема, таке рішення було ухвалене Національним банком у зв’язку зі змінами в правилах приймання та обробки банкнот. У роз'ясненні НБУ вказано, що тепер приймати не будуть купюри, які були пошкоджені водою, вогнем, хімікатами або рідинами, площа яких під час приймання та оброблення може стати меншою за 55% від початкової.

Раніше “Коментарі” писали, що згідно з офіційними даними Міністерства соціальної політики України, прожитковий мінімум в Україні з 2015 до 2024 року зазнав значних змін, підвищившись майже у 2,5 раза. Так, 2015 року ця сума становила 1 218 грн, а 2024 року — 3 028 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини