Головна Новини Фінанси 2024 В Україні узаконять криптовалюту: у ВР назвали дату та умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні узаконять криптовалюту: у ВР назвали дату та умови

Депутати працюють над законопроєктом про легалізацію криптовалюти в Україні.

сьогодні, 09:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У 2025 році в Україні може відбутися легалізація криптовалюти. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, Національний банк України у співпраці з експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюють над відповідним законопроєктом, який може бути прийнятий у першій половині наступного року.

В Україні узаконять криптовалюту: у ВР назвали дату та умови

В Україні легалізують криптовалюту. Фото: QuoteInspector.com

Данило Гетманцев в інтерв’ю YouTube-каналу ASATrьопс розповів про узаконення криптовалют, яке планується зробити у 2025 році. 

"В нас буде конкретна офіційна позиція від експертів МВФ щодо цього законопроєкту. Я думаю, що орієнтовно, перший-другий квартал наступного року ми можемо вже легалізувати крипту й оподаткувати її відповідним чином", — розповів Гетманцев.

За його словами, законопроєкт перебуває на стадії доопрацювання, а оподаткування криптовалютних операцій планується на рівні з операціями з цінними паперами. Це означає, що оподатковуватиметься інвестиційний прибуток. Гетьманцев пояснив, що жодних пільг для власників криптоактивів не буде передбачено.

"Це дохід, який ви повинні задекларувати і сплатити 18% податку на доходи фізичних осіб плюс 1,5% військового збору – поки 1,5%, буде більше", – пояснив Гетманцев.

Спроби легалізувати криптовалюти в Україні вже мали місце. У 2021 році Верховна Рада ухвалила закон "Про віртуальні активи", однак президент наклав на нього вето та вніс правки. Під час війни, спроби змінити податкове законодавство щодо криптовалют не мали успіх. Відновлення роботи над законопроєктом відбулося після того, як Європейський Союз ухвалив регламент для регулювання віртуальних активів.

Цікаво, що Україна займає шосте місце у світі за рівнем прийняття криптовалют, що демонструє значний потенціал для розвитку у цьому напрямі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що документальний фільм розповів, хто міг стояти за створенням біткоїна. Крім того, названі найімовірніші особи, які стоять за створенням першої криптовалюти у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини