Головна Новини Фінанси 2024 Як зміниться курс гривні: чого очікувати українцям до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться курс гривні: чого очікувати українцям до кінця року

Згідно з прогнозом економіста Олексія Плотнікова, курс гривні буде стабільним у серпні та почне змінюватись у вересні.

1 серпня 2024, 12:12
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Доктор економічних наук, заслужений економіст України та народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков вважає, що курс гривні буде стабільний у серпні і почне змінюватись з вересня, а до кінця року вийде на закладений показник у бюджеті України.

Як зміниться курс гривні: чого очікувати українцям до кінця року

Яким буде курс гривні. Фото з відкритих джерел

Гривня почала слабшати відносно долара у липні і лише в кінці місяця НБУ дещо посилив національну валюту. Однак за словами Олексія Плотнікова, ця тенденція не буде тривалою і гривня почне далі падати відносно долара.

"Не слід думати, що це якась тенденція, тому що гривня буде дешевшати. В результаті вона вийде на той показник, який закладався до державного бюджету, тобто на 41 з копійками за долар до кінця року", — вважає доктор економічних наук.

Однак Плотніков наголошує, що у серпні не слід очікувати зміни курсу гривні. За його словами в українців немає надзвичайного попиту на іноземну валюту, така ж ситуація і серед імпортерів. Крім того, в Україні відбувся нормально процес реструктуризації держборгу і тепер країні не загрожує дефолт. Економіст вказує, що процес падіння курсу гривні буде повільний та почнеться з вересня.

"Це буде відбуватися повільно, починаючи з вересня і, якщо не буде ніяких надзвичайних речей, то на кінець року вона вийде на ті параметри, які закладені урядом", — додав експерт.

Зазначимо, що до бюджету на 2024 рік середній курс закладено на рівні 40,7 гривні за долар, а до кінця року очікується 42,1 гривні за долар.

Більше про те, що відбуватиметься з гривнею на фінансових ринках читайте в нашому матеріалі: "Що буде з курсом у серпні: чого очікувати від НБУ".

Раніше портал "Коментарі" писали про те, чи вигідно брати іпотеку в Україні у 2024 році.

Також "Коментарі" писали до чого призведе підвищення податків в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини